НПН / Новини / Разумков брехав про зарплати нардепів? Розенко оприлюднив гучне викриття

Разумков брехав про зарплати нардепів? Розенко оприлюднив гучне викриття

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив що народним депутатам не підвищували зарплати до 100 тисяч гривень, однак інформація спікера не відповідає дійсності.

Зокрема колишній віцепрем’єр-міністр і ексміністр соціальної політики Павло Розенко наголосив, що депутати в питаннях матеріального і соціально-побутового забезпечення прирівнюються до членів Кабінету міністрів. Про це він написав на Facebook.

За його словами, матеріальне забезпечення парламентаря встановлюється двома нормативними актами: законом “Про статус народного депутата України” і постановою ВРУ “Про фінансове забезпечення народних депутатів України”.

“Чітко і однозначно написано: народний депутат у питаннях матеріального і соціально-побутового забезпечення прирівнюється до членів Кабінету міністрів. І всі зарплатні складові також тотожні із зарплатами членів уряду!” – наголосив Розенко.

“Або закони поміняйте, або приведіть зарплати членів уряду до зарплат в 40-45 тисяч, про які ви говорите останній день! І звичайно, що жоден з нардепів чомусь не згадує, що окрім зарплати він отримує додатково ще одну виплату так звану допомогу “для здійснення депутатської діяльності”, – додав він.

За словами ексміністра соціальної політики, ця виплата вважається другою депутатською зарплатою, бо:

  • депутат отримує її готівкою на руки;
  • депутат жодним чином не звітує за використання цих коштів;
  • зобов‘язаний декларувати ці кошти як власний дохід.

ДРУГА СЕРІЯ☝️☝️☝️ПРО ЗАРПЛАТИ ТОП-ЧИНОВНИКІВ І ДЕПУТАТІВ 2.0‼️‼️Отже…. Після двох днів мовчання… Після невдалих…

Gepostet von Павло Розенко am Mittwoch, 15. Januar 2020

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини