НПН / Новини / Товліс Папа, «борода із вати …», де подарунки під ялинку?

Товліс Папа, «борода із вати …», де подарунки під ялинку?

Здається, грузинський Дід Мороз, по-тамтешньому, – Товліс Папа або Товліс Бабуа, забув про обіцянки казковим ельфам, які активно підтримували його казкові діла. Прикра невдача спіткала довірливих з наметів на Площі Конституції і Грушевського, – Товліс Папа Саакашвілі не оплатив їм грудневих подвигів, «кинувши» їх у січневу Новорічну ніч. Як казав Дзідзьо свині Мейсону: «хрен тобі, а не мандаринки на Новий рік».

Ні, Міхо прийшов під ялинку, наробив цілу купу селфі і прозвітував про те, що він з народом. Камери-софіти-смайлики-лайки … усе було насправді, – не було лише обіцяних грошей протестувальникам.

Банальне новорічне «кидалово» таки відбулось, хоча відверто про нього ніхто з учасників «міхомайдану» не скаже, люди сподіваються на чудо, себто виплату преміальних, а до списку «зрадників» ніхто потрапляти не хоче. Напередодні Нового року особливо правдолюбні активісти з наметового містечка уже цікавились, де ж обіцяні гроші, за що їх витурили з табору, обізвавши деструктивом і алкоголіками. Деструктивними виявились активісти з Чернігівської області. Інші поки мовчать. Краще ж примарна надія на порядність Міхо, аніж привселюдне клеймо «зрадника майдану», з усіма наслідками. Люди чекають на диво.

Прикро, але дива не буде. Як сказав Попандопуло у відомому фільмі, «у пана атамана нема золотого запаса». Усе банально просто: спочатку силовики закрили в’їзд на територію України «золотій карточці» Кобі Накопії, згодом гучний скандал виник навколо т.зв. «плівок Курченка», наслідком чого став арешт посередника Северіона Дангадзе. Якщо вірити генпрокурору Луценку, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича, зокрема, Сергія Курченка, а Дангадзе виступав кур’єром і посередником між сторонами.

Лавочка по грошах прикрилась, залишки фінансової піраміди «Mein Kampf» імені Міхо були витрачені на оплату новорічних привітань на телеканалі ZIK і реклами у Фейсбук. Натомість, не тільки центральний штаб «Руху нових сил», а й його регіональні осередки залишились без гонорарів за грудень.

Як також стало відомо від активістів з Грушевського, бухгалтер «РНС» протягом грудня теж на роботу забила. Дійсно, чого туди ходити, як нема що рахувати. Гроші мають властивість закінчуватись, коли нема тумбочки, у яку їх хтось кладе. А нема кому класти, то й тумбочка нафіг не потрібна. Окрім Курченка, Накопії та інших «співчуваючих», у Саакашвілі ще були багаті «бабушка, мама и жена, которые работают», але останнім часом у сімейного підряду теж новорічна криза.

Одним словом, наш Товліс Папа – Міхо Саакашвілі виявився банальним «кидалою» і бе-бе-балаболом. А от чи надовго вистачить терпіння у промерзлих активістів «міхомайдану», питання риторичне. Тут уже казкові ельфи самі можуть Товліс Папі бороду підсмалити і сказати таке ностальгічне: «до свиданья, наш ласковый Миша, возвращайся в свой сказочный лес».