НПН / Новини / У МОЗ порадили підприємцям «знайти інші джерела доходу» під час карантину. Наприклад, піти працювати у лікарню

У МОЗ порадили підприємцям «знайти інші джерела доходу» під час карантину. Наприклад, піти працювати у лікарню

Заступниця міністра охорони здоровʼя Ірина Микичак порадила малому та середньому бізнесу в Україні знайти додатковий дохід на час дії «карантину вихідного дня».

Про це вона заявила під час брифінгу у понеділок, 16 листопада.

Вона зазначила, що підприємці можуть брати приклад із медиків, які «роками працюють із жебрацькою заробітною платою» та «перетворювати проблеми на можливості».

«Ми просто просимо озирнутися навколо себе і знайти інші додаткові джерела доходу, де можна заробляти під час карантину, з дому, онлайн, дистанційно, надаючи дистанційні послуги на винос, на вивезення, тощо», — заявила Микичак.

Заступниця міністра додала, що українські лікарні «з радістю» нададуть тимчасові робочі місця всім малим підприємцям, які зараз перебувають у вимушеному простої.

За її словами, лікарням і центрам медичної допомоги дуже потрібні «робочі руки» економістів, бухгалтерів, санітарів, техніків, працівників пральні та кухні, електриків, водіїв та ін.

«Карантин вихідного дня»

Уряд запровадив його 11 листопада. Влада переконана, що це допоможе врятувати медичну систему від колапсу. Такий карантин діє з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Його запровадили до кінця листопада. У ці дні працюватимуть лише продуктові магазини, автозаправки, аптеки, фінансові установи та транспорт.

Таке нововведення має зменшити кількість контактів і розірвати ланцюг передачі вірусу, кажуть у МОЗ. Детальніше про зміни читайте тут.

Протести у містах

Мери низки українських міст, зокрема Тернополя, Львова та Черкас, заявили, що у цих містах не будуть вводити якісь додаткові обмеження, попри рішення уряду про «карантин вихідного дня». Окрім них, з подібними заявами виступили очільники Одеси, Рівного, Миколаєва, Луцька, Краматорська, Дніпра, Слов’янська та Мукачева.

Так, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у місті не будуть вводити «карантин вихідного дня», оскільки виконком міської ради скасував для львів’ян вихідні у суботу та неділю.

Протестують і самі підприємці, які намагаються зберегти роботу закладів. Багато кафе та ресторанів покладаються на літні майданчики, де не заборонено обслуговувати клієнтів. Але є більш креативні рішення. Наприклад, підприємець із Тернополя, власник ресторанів і хостелу, вирішив створити релігійну організацію «Братство лисих» для того, щоб його бізнес зміг працювати.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новин