НПН / Новини / Зеленський протермінував підписання закону про нові звання

Зеленський протермінував підписання закону про нові звання

Схоже, що Президент України Володимир Зеленський ніяк не наважиться підписати закон про введення у Збройних Силах України нових звань, хоча мав це зробити ще до 25 червня.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Ukrainian Military Pages”.

Нагадаємо, що 4 червня 2020 року Верховна Рада України схвалила законопроєкт № 2247 яким запроваджуються нові генеральські звання відповідно до стандартів, прийнятих у провідних країнах-членах НАТО, крім того були змінені й сержантські звання, які вже були проголосовані минулого року та мали з’явитись в армії в жовтні 2020-го.

Проєкт закону підтримав 291 народний депутат, 10 червня закон підписав Голова Верховної Ради, далі за процедурою його направили на підпис президенту, якій згідно статті 94 Конституції України протягом п’ятнадцяти днів після отримання закону має його підписати, беручи до виконання, та офіційно оприлюднити або повернути закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради для повторного розгляду (т.зв. вето).

Проте станом на 1 липня 2020 року інформація про підписання або повернення закону на офіційному сайті Верховної Ради відсутня, і навряд пошта між ВРУ й ОПУ ходить із затримкою.

Стаття 94 Конституції визначає, що у разі якщо Президент України протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

Закон у разі його підписання та оприлюднення набере чинності з 1 жовтня 2020 року. Нові звання окрім Збройних Сил поширюватимуться й на всі військові формування, спеціальні служби та правоохоронні органи України, в яких передбачена військова служба (НГУ, ДПСУ, СБУ, ДССТ, ДССЗЗІ, СЗР, УДО).

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини