НПН / Новини / В МЗС ЗАКЛИКАЛИ УКРАЇНЦІВ ПІДГОТУВАТИСЬ ДО ПОВНОМАСШТАБНОГО ВІЙСЬКОВОГО ВТОРГНЕННЯ РОСІЇ

В МЗС ЗАКЛИКАЛИ УКРАЇНЦІВ ПІДГОТУВАТИСЬ ДО ПОВНОМАСШТАБНОГО ВІЙСЬКОВОГО ВТОРГНЕННЯ РОСІЇ

Українці мають бути ментально готовими до воєнного наступу Росії на Україну, російські військові навчання поблизу кордону можуть перерости в бойові дії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, багато військових експертів та аналітиків впевнені, що Росія не зупиниться
перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей ”

“Думка про можливість військового наступу розділяє значна кількість військових експертів і аналітиків. У НАТО також розуміють, наскільки реальним є використання військового потенціалу Росії проти України, причому його активізація можлива як раз в найближчій перспективі. Тому нам треба ментально бути готовими до того, що Росія не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей “, – сказав він.

Наразі Росія нарощує військові потужності на східному кордоні України, та посилює військові угруповання у тимчасово окупованому Криму.

“Досить часто переводяться у підвищену бойову готовність російські окупаційні сили на території окупованого Донбасу. Будь-які навчання можуть досить швидко перейти в активну фазу бойових дій, тому ризик, однозначно, зростає, і, звичайно, військові це бачать”, – підкреслив Боднар.

Як вважає заступник глави МЗС, причинами повномасштабного наступу може бути як внутрішня нестабільність в Росії, зокрема через невдоволення результатами голосування за зміни до Конституції, так і питання поставки води в окупований Крим.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини