НПН / Новини / У польському селі вперше за 10 років народився хлопчик (Відео)

У польському селі вперше за 10 років народився хлопчик (Відео)

У польському селі Мєйсце-Оджаньськє народився перший хлопчик за 10 років. Його назвали Бартек.

“Операція повернула мене до життя, чим здійснила подвійне диво. Подвійне, адже Бартек – це не просто хлопчик, а й хлопчик з Мєйсце-Оджаньськє”, – розповіла мати новонародженого, передає Daily Mail.

Мєйсце-Оджаньськє – маленьке село на півдні Польщі. За останні 10 років там було 13 новонароджених, всі вони – дівчата.

Мер міста Раймунд Фришко навіть організував дослідження феномену, однак лікарі, які приїхали до села та обстежили жінок, не виявили нічого дивного. У 2019 році Фришко оголосив про нагороду першій жінці, в якої народиться хлопчик, однак що це буде за приз – не уточнив. Бартек народився 2 травня, однак через карантин свято на його честь відклали.

Саме після оголошення про нагороду, польські та світові медіа почали писати про особливе селище. Зараз, коли нарешті з’явився хлопчик, батьки новонародженого очікують поновлення інтересу журналістів, однак відзначають, що хотіли б “приватності”.

Самі батьки хочуть зберегти свою конфіденційність та уникнути інтересу ЗМІ. Однак, коли вони будуть готові вийти до світу, місцева влада, а також місцеві компанії планують зробити певний жест для родини, однак який саме, ми ще не впевнені”, – розповів мер.

Водночас мати хлопчика Анна Мілек каже, що готова до нової хвилі медіа та відзначає, що зустріне їх “з посмішкою”.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини