НПН / Новини / “Тітушка” з Черкас вимагає від Президента зупинити тиск на мера

“Тітушка” з Черкас вимагає від Президента зупинити тиск на мера

4 травня 2020 року на офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстровано петицію під назвою “Вимагаємо зупинити тиск на міського голову Черкас!”, в якій міститься звернення до Президента Зеленського та правоохоронців з вимогою припинити тиск на мера Черкас Анатолія Бондаренка.

Нагадаємо, 30.04.2020 виконавчим комітетом Черкаської міської ради ухвалено рішення “Про відновлення роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг на території м. Черкаси” № 331, яким передбачено відновлення роботи в м. Черкаси більшості об’єктів торгівлі, сфер послуг, всіх парків, скверів та спортивних закладів, що у свою чергу, суперечить постанові КМУ № 211 від 11.03.2020 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Дане рішення виконкому стало причиною негативної реакції Президента Зеленського та Міністра МВС Авакова, котрі попередили керівництво міста про відповідальність за порушення карантинних вимог.
Цікаво, що автором даної петиції є скандально відомий в Черкасах депутат Черкаської міської ради Косяк Віталій Петрович.

Як вдалося зясувати, В. Косяк раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання та інші злочини, за що перебував в місцях позбавлення волі (22.03.2002 був затриманий за “вимагання”, в період ведення розслідування скоїв ще один злочин, передбачений ч.1 ст. 355 ККУ. 09.12.2002 вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси засуджений до позбавлення волі строком на 3 роки 1 місяць. Фактично в місцях позбавлення волі провів близько року, звільнившись по УДО).

Після відсидки, Косяк пішов в політику, був в Соціалістичний партії України О. Мороза, навіть працював кореспондентом партійної газети “Народна правда”. Від СПУ обирався депутатом Чорнобаївської районної ради.

31.01.2012 проти В. Косяка порушена кримінальна справа за ч.1 ст. 190 ККУ (шахрайські дії).

В часи “Революції Гідності” був помічений серед тітушок, які “патрулювали” вулиці Черкас для фізичного супротиву проти борців з режимом Януковича.

Піля перемоги “Революції Гідності” різко став підтримувати патріотичні сили. В 2015 році був обраний до Черкаської міської ради від Радикальної партії Ляшка. Протягом кількох років очолював управління інспектування Черкаської міської ради. На посаді запамятався як некомпетентний та неврівноважений керівник, якого не сприймали ні підлеглі, ні субєкти підприємницької діяльності.

Судячи з абсурдності петиції, в команді мера Бондаренка більше не знайшлося бажаючих її зареєструвати, крім безпринципового Косяка.