НПН / Новини / В Одесі патрульні вистрелили у собаку: деталі інциденту та відео

В Одесі патрульні вистрелили у собаку: деталі інциденту та відео

Через те, що патрульні під час виклику вистрелили у собаку бійцівської породи, розгорівся скандал. Зоозахисники звинуватили поліцейських у жорстокості, а ті розповіли про свої мотиви і опублікували відео з бодікамер.

Поліцейські змушені були використати зброю, бо агресивний собака накинувся на них. Так інцидент охарактеризували у пресслужбі Патрульної поліції Одеської області.

Чому патрульні стріляли

Поліцію викликав місцевий мешканець і розповів, що біля дитячого майданчика на лавці перебуває нетверезий чоловік з собакою. Чотирилапий був без намордника і повідця, і за словами заявника, кидався на дітей.

На відео з натільних камер, які опублікували патрульні, видно, що господар собаки був нетверезим та поводився неадекватно. Окрім того, він бив свого пса і лаяв його на очах у десятка свідків. Коли патрульний підійшов ближче до господаря пса і подав повідець, чоловік нацькував собаку на правоохоронця.

Пес накинувся на патрульного, тоді він дістав зброю, а також одночасно його колега, і вистрілили у пса.

Господаря пса інспектори опісля затримали, а поранену тварину передали спеціалістам до ветеринарної лікарні.

Як патрульні вистрелили у собаку – дивіться відео з бодікамер

Що кажуть зоозахисники

Відео у мережу спершу виклала організація  “Animal SOS Odessa”. Зоозахисники і звичайні коментатори звинуватили поліцейських у надмірній і невиправданій жорстокості.

У дописі йшлося про те, що поліцейські одразу нібито дістали зброю, щойно підійшовши, і стали господареві погрожувати.

Активісти пишуть, що спершу варто було викликати муніципальну службу з вилову тварин, а вже потім намагатися домовитися із господарем. Окрім того, зазначено, що пес отримав аж три кулі.

Опісля інциденту, як стверджують зоозахисники, їм самим довелося ловити собаку і транспортувати її до клініки.

Наразі пес перебуває під опікою організації “Animal SOS Odessa”, лікарі піклуються про нього та слідкують за його станом.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини