НПН / Новини / На Харківщині від коронавірусу померла жінка, яка продавала свічки у церкві. Населений пункт закрили на карантин (ВІДЕО)

На Харківщині від коронавірусу померла жінка, яка продавала свічки у церкві. Населений пункт закрили на карантин (ВІДЕО)

У Харківській області зафіксували перший випадок смерті від коронавірусу. Це 71-річна жінка, яка продавала свічки у церкві, відтак могла контактувати з великою кількістю людей.

Про це під час брифінгу, який транслювало Суспільне, заявив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

Він зазначив, що точна кількість контактних осіб зараз встановлюється, «але це велика кількість людей».

«Цей населений пункт нині перекритий. Чому, тому що ми знаємо, що ця бабуся перебувала на вихідних у церкві, і вона займалася продажем свічок церковних. Тому кількість людей, з якими вона контактувала, може бути, ймовірно, дуже великим», — сказав Кучер.

Наживо. Про обсервацію людей після перетину кордону і випадки коронавірусу на Харківщині — голова облдержадміністрації Олексій Кучер

Gepostet von UA: Харків am Mittwoch, 15. April 2020

Він додав, що в населений пункт відправили мобільні бригади, які збирають зразки для перевірки жителів на коронавірус.

Зазначимо, у Дніпрі перекопали вхід до церкви Української православної церкви Московського патріархату, де попри обмеження у Вербну неділю сотні вірян причащалися з однієї ложки.

Великдень на карантині: які заходи безпеки впровадили церкви різних обрядів
Антивірусна церква
Без маски не заходити. Нові правила для християн східного обряду та Великдень у римо-католиків (ФОТОРЕПОРТАЖ)

В Україні коронавірус підтвердили у 3764 людей: 108 пацієнтів померли, 143 — одужали. На амбулаторному лікуванні перебувають 2 145 пацієнтів. Госпіталізовано 1 368 людей, з них 59 дітей.