НПН / Новини / У священника з Почаївської лаври виявили коронавірус: ексклюзивні подробиці

У священника з Почаївської лаври виявили коронавірус: ексклюзивні подробиці

У священнослужителя Тернопільської єпархії УПЦ МП, настоятеля храму у с. Великий Кунинець Збаразького району, отця Олександра Марцинюка, який “підпрацьовує” у Почаївській Успенській лаврі, виявили коронавірус COVID-19.

Про це повідомило проінформоване джерело OBOZREVATEL. У лаврі священник “підпрацьовує” у іконно-книжковій лавці, а ще екскурсоводом та хористом.

Також станом на 11 квітня Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України перевіряє наявність COVID-19 ще в одного із насельників Почаївської лаври.

У священика з Почаївської лаври виявили коронавірус. Ілюстрація

 

Для того, аби вжити невідкладні заходи із недопущення поширення коронавірусу, рішенням голови Кременецької РДА найближчим часом проведуть термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при РДА. Планується обговорення питань щодо посилення карантину на території обителі та м. Почаїв і додаткової перевірки її священнослужителів на наявність COVID-19.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у березні у чотирьох громадян Молдови, які у складі групи їздили в Почаївський монастир в Україні (Тернопільська область), виявили коронавірус.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини