НПН / Новини / “Розуміємо, як ніхто!” Зеленський звернувся до всіх євреїв світу

“Розуміємо, як ніхто!” Зеленський звернувся до всіх євреїв світу

Український народ, як ніхто, розуміє трагедію Голокосту, яка трапилася з єврейським народом під час Другої світової війни.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський перед початком зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. (Щоб подивитися відео, проскрольте до кінця екрану)

“Український народ, як ніхто, розуміє трагедію і велику кількість втрачених життів українських євреїв під час Другої світової війни. І я довго думав про те, що сказати вам під час нашої особистої зустрічі. Наші особисті зустрічі завжди відкриті і приємні. Сказати вам дуже щирі слова, і всім людям Ізраїлю, і всім євреям світу”, – наголосив український лідер.

Зеленський розповів Нетаньяху три історії, пов’язані з Голокостом і Україною. Остання стосувалася родини його діда, трьох братів якого розстріляли німці.

“Я розповім історію – історію сім’ї, де було четверо братів. Троє з них, а також їх батьки, стали жертвами Голокосту: їх розстріляли німецькі окупанти, які увірвалися в Україні. Залишився четвертий брат – в той час він був на фронті. Він повернувся живим, пройшов Другу світову війну, зробивши внесок у перемогу над нацизмом і людиноненависницькою ідеологією”, – почав Зеленський.

“Через два роки після війни у нього народився син, а через 31 рік – онук. Через 40 років онук став президентом – і сьогодні він коштує перед вами, пане прем’єр-міністре”, – додав президент України.

Також під час робочого візиту він провів зустріч з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном.

Як повідомляє сайт офіційне інтернет-представництва президента, згодом Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою відвідали Меморіальний комплекс “Яд Вашем” у Єрусалимі, де також оглянули фотовиставку “Спалахи пам’яті”. Там, зокрема, представлені світлини, присвячені нацистській пропаганді, фотосвідоцтва, зроблені євреями під час Голокосту. Окрема ж експозиція присвячена історії звільнення в’язнів концтабору Аушвіц.

“Це дуже важлива виставка для збереження пам’яті про страшну трагедію Голокосту”, – цитує слова Зеленського пресслужба глави України.

Там також зазначили, що президентське подружжя поклало квіти до ділянок монумента “Долина знищених громад”, присвячених пам’яті єврейських громад України та Польщі, частково або повністю знищених під час Голокосту.

 

Зеленські відвідали Меморіальний комплекс “Яд Вашем”

Зустріч Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу.

Зустріч Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу.

Gepostet von Офіс Президента України am Donnerstag, 23. Januar 2020

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини