НПН / Новини / Зеленський відмовився відвідати форум пам’яті Голокосту: в Ізраїлі різко відповіли

Зеленський відмовився відвідати форум пам’яті Голокосту: в Ізраїлі різко відповіли

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він і українська делегація передали свої місця на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту в Ізраїлі тим, хто пережив цю трагедію.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook. Він повідомив, що через обмежену кількість місць на захід не потрапило багато жертв трагедії.

“Вирішили передати моє місце та місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду. Вважаю, що це правильно. До того ж це жодним чином не скасовує вшанування пам’яті жертв однієї з найстрашніших трагедій ХХ століття делегацією України”, – написав президент.

Він також додав, що українська делегація братиме участь у всіх передбачених подіях і проведе заплановані зустрічі з президентом, прем’єр-міністром та спікером Кнесету держави Ізраїль.

“Але на основний захід мають потрапити ті, хто на це найбільше заслуговує. Ті, хто здійснив найвеличніший подвиг – зберіг життя тоді, коли його практично неможливо було зберегти”, – підсумував Зеленський.

Додамо, що Зеленський відвідав Стіну плачу, де приєднався до молитви за мир в Україні. При цьому він уникнув участі в церемонії, де повинен був виступати глава РФ Володимир Путін. Він залишив побажання миру в книзі почесних гостей.

Водночас у ізраїльському меморіальному комплексі Яд ва-Шем пояснили, що Зеленському не потрібно було віддавати місця української делегації на форумі, оскільки вони були надані заздалегідь усім учасникам заходу.

Також в мережі активно обговорювали відмову президента Зеленського взяти участь у Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту в Ізраїлі.

Прилетіли до Ізраїлю й дізналися, що на Всесвітній форум пам’яті Голокосту через величезний інтерес до події та обмежену…

Gepostet von Володимир Зеленський am Mittwoch, 22. Januar 2020

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини