НПН / ЖОРСТКЕ ПРИЗЕМЛЕННЯ. В ОДЕСІ ПІД ЧАС ПОСАДКИ ЛІТАКА ЗІ 136 ЛЮДЬМИ НА БОРТУ СТАЛАСЯ АВАРІЯ (ФОТО та ВІДЕО)

ЖОРСТКЕ ПРИЗЕМЛЕННЯ. В ОДЕСІ ПІД ЧАС ПОСАДКИ ЛІТАКА ЗІ 136 ЛЮДЬМИ НА БОРТУ СТАЛАСЯ АВАРІЯ (ФОТО та ВІДЕО)

Ніхто з тих, хто перебував на борту, не постраждав. 

Увечері четверга, 21 листопада, о 20:55 під час посадки в Міжнародному аеропорту “Одеса” сталася аварія із літаком Boeing-738 авіакомпанії Turkish Airlines.

“Рейс TK465 авіакомпанії Turkish Airlines, котрий прямував зі Стамбула до Одеси, в умовах потужного бокового вітру під час дотику до ЗПС підломив передню стійку шасі. Усіх 136 пасажирів було евакуйовано. Вони перебувають у залі прильоту нового терміналу”, повідомила пресслужба аеропорту.

Це була вже була друга спроба екіпажу посадити судно, повідомив кореспондент ТСН. За попередніми даними, через сильний вітер літак викинуло зі смуги на ґрунт, відтак приземлення було жорстким: літак пошкодив передню стійку, в нього відлетіло шасі. У салоні була паніка, потерпілих немає. Людей евакуювали за допомогою надувних трапів.

Робота аеропорту – заблокована, адже літак частково залишається на злітнІй смузі, а частково на ґрунтовці. Усі рейси – скасовані, щонайменше – до першої години ночі 22 листопада. На онайн-табло аеропорту вказано, що скасовані два рейси з Одеси – до Стамбула (00:05) та Тель-Авіва (04:20).

Аварія могла статися через сильний вітер – цю версію перевіряють фахівці, спеціальна комісія проводить розслідування щодо інциденту.

21.11.2019 о 21:45 при посадці в Міжнародному аеропорті Одеси Літак Boeing-738 авіакомпанії Turkish Airlines пошкодив передні шасі і вирвало колесо, з слів свідків ніхто не постраждав

Gepostet von Igor Zinkevych am Donnerstag, 21. November 2019

Две поломанные передние стойки за день-это слишком!!! Вот кто к нам полетит??? Утром Гольфстрим на Дубаи на взлёте, вечером Турецкий Боинг на посадке! Жесть!

Gepostet von Max Boldin am Donnerstag, 21. November 2019

Це вже другий подібний інцидент за четвер в аеропорту “Одеса”. Перед цим схожа ситуація трапилося з приватним літаком Gulfstream G150, який виконував рейс у Дубаї, пише “Думская”. На зльоті у літака підломилася стійка шасі. Фахівці кажуть, що сталося руйнування блоку кріплення передньої стійки до візка передніх пневматиків. Люди не постраждали.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини!