НПН / Новини / Перша громада Чернівецької області сьогодні перейшла із УПЦ МП до Єдиної Помісної Церкви України

Перша громада Чернівецької області сьогодні перейшла із УПЦ МП до Єдиної Помісної Церкви України

Мешканці села Шишківці, Кіцманського району разом зі священиком сьогодні на зборах вирішили перейти з Московського патріархату до Православної церкви України.

Близько сотні людей сьогодні зібрались у церкві Різдва Пресвятої Богородиці та одностайно вирішили перейти із УПЦ МП до Православної церкви України. Про це Інформаційному агентству АСС розповів Сергій Бухаров, головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА.

“Сьогодні зранку на зборах усі присутні, крім однієї людини проголосували за приєднання до Єдиної Помісної Церкви. Їх підтримав і священик, який проводив збори Це поки перша громада в області, яка зробила такий крок. До цього шишківчани готувались із літа, люди збирали підписи за утворення  помісної церкви. Потім чекали Об`єднавчого Собору”, – зазначив С.Бухаров.

Це – історична подія, на яку в селі довго чекали, кажуть місцеві мешканці. Вона відбулась під головуванням архієпископа Чернівецького та Хотинського Германа, та священика церкви, протоієрея Дмитра Ходана, який є настоятелем храму упродовж 30-ти років.