НПН / Новини / Тимчук: Більшість загиблих у Керчі дістали поранення з нарізної зброї, а не помпової рушниці Рослякова

Тимчук: Більшість загиблих у Керчі дістали поранення з нарізної зброї, а не помпової рушниці Рослякова

Після нападу на коледж у Керчі студента Владислава Рослякова на місце прибули спецпризначенці Росгвардії або ГРУ, котрі стали до бою із групою співробітників керченського відділу ФСБ, яка прибула паралельно з ними, повідомив нардеп від “Народного фронту” Дмитро Тимчук із посиланням на оперативні дані групи “Інформаційний спротив – Крим”.

Біля політехнічного коледжу в окупованій Керчі, де 17 жовтня стався масовий розстріл студентів, у день трагедії відбулася перестрілка між співробітниками російських силових відомств. Про це у Facebook написав нардеп від “Народного фронту”, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук у Facebook, посилаючись на оперативні дані групи “Інформаційний спротив – Крим”.

“На самому початку трагічних подій, які у навчальному закладі міста Керч улаштував 18-річний студент 4-го курсу цього коледжу Владислав Росляков, до місця трагедії оперативно прибула група спецпризначенців (імовірно, Росгвардії або підрозділу Головного управління Генштабу збройних сил РФ (ГРУ), дислокованого у Криму). Група співробітників керченського відділу ФСБ, яка прибула паралельно, прийняла спецпризначенців за терористів і стала з ними у вогневий контакт”, – заявив нардеп.

Він додав, що після нетривалої перестрілки між співробітниками ФСБ і спецпризначенцями (ГРУ або Росгвардії) останні відступили до будівлі коледжу і забарикадувалися, а “співробітники ФСБ продовжували вести вогонь на ураження в напрямку коледжу”.

“Джерела групи “ІС-Крим” повідомляють, що в будівлі коледжу прогриміло два вибухи різної потужності, а більшість загиблих і постраждалих дістали поранення саме з нарізної вогнепальної зброї, а не помпової рушниці, із якої вів вогонь Росляков”, – підкреслив нардеп.

Тимчук додав, що організатори теракту на певному етапі зрозуміли, що події розвиваються не за сценарієм і вирішили ліквідувати Рослякова на місці, “а не після виходу в обумовлене місце, щоб він не потрапив живим або пораненим до рук ФСБ чи МВС”.

“Вищевикладене пояснює початковий ступор російської пропаганди, яка не отримала на початку чітких інструкцій щодо висвітлення події. Саме цим пояснюється сумбур версій, які висловлювали і швидко змінювали, на що вже звернули увагу експерти”, – підсумував він.

По оперативным данным группы «Информационное Сопротивление-Крым» , 17 октября в самом начале трагических событий в…

Gepostet von Dmitry Tymchuk am Freitag, 26. Oktober 2018

17 жовтня в політехнічному коледжі в окупованій Керчі спрацював вибуховий пристрій, начинений металевими предметами, також сталася стрілянина.

За інформацією Слідчого комітету РФ, напад скоїв студент коледжу Росляков. Слідство вважає, що він застрелився після атаки.

Загинув 21 чоловік (включно зі стрілком).

Спочатку у Слідкомі РФ заявили, що кримінальну справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), але потім її перекваліфікували на ч. 2 ст. 105 (убивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

Розслідування веде прокуратура, вона відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей).