НПН / Новини / Московський патріархат прийняв за “Правий сектор” працівників райради та РДА (Фото)

Московський патріархат прийняв за “Правий сектор” працівників райради та РДА (Фото)

Сьогодні, 28 вересня Богородчанська районна рада та райдержадміністрація повернула приміщення музичній школі, якими користувалась УПЦ Московського патріархату.

Як розповів у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо депутат обласної ради Святослав Никорович, митрополичі келії належать музичній школі, але в 2002 році приміщення передали в користування громаді УПЦ МП. Тепер ж їх повернули у власність громади.

Натомість церковники Московського патріархату у представниках райради та РДА побачили “правосекторівців”. Принаймні такий висновок напрошується з повідомлення прес-служби УПЦ МП, який розміщений на сайті прихильників Кіріла Гундяєва.

“Близько 13:00 праворадикали з «Правого сектору» в смт. Богородчани на Івано-Франківщині захопили будівлі Митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі, що були надані в користування релігійній громаді Української Православної Церкви. Зламали двері, розбили вікна та побили віруючих. За інформацією, що отримав Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, один із чоловіків отримав струс мозку, ще одному зламали руку, від рук рейдерів постраждав також настоятель храму протоієрей Володимир Шувар”, – пише прес-служба.

Присутній під час опечатування приміщень депутат облради такі звинувачення спростовує. Каже, конфлікт був лише словесний. Втім, на тому й закінчилось. Також Святослав Никорович поділився світлинами  у якому стані зараз перебувають класи музшколи.

Інформацію про захоплення храму спростовує і начальник богородчанської поліції Ростислав Прокопчук.  Каже, рішення про передачу приміщень було прийнято на сесії райради ще 16 серпня і преставників УП МП було попереджено завчасно.

“Але мова про храм не йде, лише за два приміщення, які знаходяться в загальному комплексі. Щодо бійки та зламаних рук, то таких фактів не було зафіксовано. Зі слів очевидців, мінімальний конфлікт був, але не те, що пише прес-служба. Маємо два звернення від людей. В одного при огляді виявили старий шрам надбрівної дуги, в іншого – розстяжка суглоба. Але жодної протизаконної дії щодо культової споруди не здійснювалось”, – підкреслив правоохоронець.