НПН / Новини / Корчинський через бізнес дружини “вніс” частину застави за звільнення корупціонера Романа Насірова

Корчинський через бізнес дружини “вніс” частину застави за звільнення корупціонера Романа Насірова

Історія чергового і цинічного колядування нардепів над проблемами онкохворих дітей..

Впродовж декількох останніх років лідер партії “Братство” Дмитро Корчинський розв’язав справжню інформаційну війну проти адміністрації та трудового колективу Національної дитячої лікарні “Охматдит”. У ній Корчинський під прикриттям боротьби з корупцією використовує Youtube-канал “Всесвітнє броварське телебачення”, соціальні мережі та активістів “Братства” для власного самопіару й задоволення низенних проявів марнославства, у т.ч. безглуздими й численними радикальними акціями.

І хоча корупції у цій історії з лікарнею дійсно не мало, проте, активність “ДеКа” (як часто називають пана Корчинського його знайомі) у цьому випадку продиктована явно не бажанням її побороти, а зовсім навпаки – приховати вчинений злочин та унеможливити повернення награбованих мільйонів.

А все почалось з того, що дружина Дмитра – народний депутат України Оксана Корчинська, як заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, в цинічно втрутилася у діяльність підконтрольних Міністерству охорони здоров’я державних установ і підприємств та пролобіювала призначення на посаду керівника Державного підприємства “Укрмедпроектбуд” свого знайомого Дмитра Шутовського. Ну хто звертатиме увагу на те, що в останнього немає 10 річного досвіду роботи, який необхідний за кваліфікаційними вимогами для кандидатів на нині зайняту ним посаду.

Далі більше.

Вказане державне підприємство уклало договір з комерційним Товариством із обмеженою відповідальністю “Альтіс-Констркшен” на будівництво нових корпусів НДСЛ “Охматдит” та перехувало йому за це 48,6 млн. грн. Вказані кошти, ніби-то за згодою ДП “Укрмепроектбуд”, потім були перераховані ТОВ “Альтіс-Констркшен” до ТОВ “ТБК Альтіс” та “Авакс ЮА”, які… зареєстровані за однією адресою, та мають однаковий номер телефону.

При цьому єдиним засновником “ТБК “Алтіс” була ТОВ “Альтіс-Констракшен”, на той час в штаті цього товариства була лише одна (!) людина, а в штаті “Авакс ЮА” – дві (!). Зрозуміло, що ніякої будівельної діяльності вони не могли вести апріорі. Цілком природно, що за таких умов роботи зі зведення нових корпусів однієї з найстаріших вітчизняних дитячих лікарень ніхто не здыйснював, а кошти державного підприємства, звісно були вкрадені та їх досі шукають правоохоронні органи.

Не зважаючи на те, що стосовно вказаного факту на адресу ДП “Укрмепроектбуд” Державною казначейською службою направлялись численні попередження креатура Сянєчки Корчинської пан Шутовський вперто ігнорує будь-які можливості щодо повернення втрачених коштів. Що це? Безкарність, боягузтво, недбалість чи гірше – потурання злочинній змові? Більше того, наприкінці 2016 року Дмитро Шутовський укладає договір на продовження цього будівництва вже з компанією “Термоінжинірінг”, яка виграла тендер, не зважаючи на те, що заявила кошторис виконання робіт на 20 відстоків дорожчий, ніж інший учасник.

Більш того, підприємство “Термоінжинірінг” на той час фігурувало у кримінальному проводженні з приводу фіктивного підприємства, ухиленні від сплати податків, і, хто б сумнівався, теж не мало власних складів, офісів, співробітників тощо. За вищевказаним тендером “Термоінжинірінг” отримало за виконання робіт в рамках будівництва нових корпусів НДСЛ “Охматдит” аж 12 млн. грн., які у подальшому… були переведені на рахунки низки інших підприємств, які, на переконання правоохоронців, також мають багато ознак фіктивності.

При цьому цікаво, що юридичне супроводження вказаних угод, за вказівкою нардепа Корчинської, яка до того ще є головою Опікунської ради НДСЛ “Охматдит”, здійснювала юрист Адвокатського об’єднання “Юрімекс” (входить до групи компаній “Юрімекс”) Сидоренко Наталія Михайлівна, яка, згідно трудового договору, є офіційним помічником народного депутата Оксани Корчинської.

От цікаво, а як таке співробітництво відображається у декларації про доходи пані Наталії, адже, як штатний помічник нардепа вона прирівнюється до державного службовця.

Але є обставини іще цікавіші. Виявляється, що засновниками компанії “Юрімекс” є фірми, які свого часу заснував бізнесмен Олександр Глімбовський. Як не дивно, він і є кінцевим бенефіціаром будівельних компаній групи “Альтіс”, які, можна обгрунтовано припустити, банально розікрали гроші на будівництво НДСЛ “Охматдит”.

Таким чином, доля щонайменше 48 мільйонів гривень державного підприємства була визначена всього чотирма особами: ставлеником пані Корчинської – Дмитром Шутовським, її помічником і, одночасно, представником “Юрімекс” Наталією Сидоренко, бізнесменом Олександром Глімбовським та самою головою Опікунської ради НДСЛ “Охматдит”, – нардепом Оксаною Корчинською.

Чи варто пригадувати, що операція з розкрадання цих коштів щедро прикривалася “балаганом”, влаштованим Дмитром Корчинським, що старанно відволікав увагу громадськості на витівки членів “Братства” від грандіозної за масштабами та цинізмом фінансової оборудки.

Як відомо, Олександр Глімбовський є тестем першого з одіозних корупціонерів сучасності, а нині, правда поки неофіційно, кандидата в Президенти України Романа Насірова. Пригадуєте скільки пан Глімбовський майже без зволікань вніс у якості застави за звільнення улюбленого зятя з-під варти, куди він потрапив за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України? Не виключно, що то є така вичурна помста пана Глімбовського та його громадської камарільї державі через хворих дітей, які вже кілька років поспіль чекають на нові корпуси НДСЛ “Охматдит”, де їм вже три українські президенти поспіль обіцяють сучасне стаціонарне лікування.

Може, якщо б не подружжя Корчинських, яке так затято реалізувало цю оборудку для компаній групи “Альтіс”, Роман Насіров би досі перебував під вартою у СІЗО і мови взагалі не було б про якесь закордонне лікування чи, як тепер, “кандидатство у президенти”, а тут слід нагадати, що цей статус в Україні дає реальний імунітет від будь-якого адміністративного чи кримінального переслідування на час виборчої кампанії.

P.S.: Національна дитяча спеціалізована лікарня “Охматдит” (розшифровується як “Охорона материнства та дитинства”) розташована у 14 старих корпусах, більшість з яких зношені настільки, що не підлягають ремонту. У 2011 частина старих корпусів були знесені, а на їх місці повинні були розбудувати один сучасний лікувально-діагностичний центр загальною площею 63 тис. кв.м. У ньому мав би розташуватись єдиний в Україні спеціалізований центр дитячої онкології, але віз і нині там, де його кинули ще за часів Віктора Януковича. Слід зазначити, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні щорічно фіксується тисяча випадків захворювання раком серед дітей у віці до 17 років, яким конче необхідна кваліфікована медична допомога та належні умови та обладнання для її надання.