НПН / Новини / Голова МЗС Польщі: до розв’язання конфлікту в Україні довіра до ОБСЄ під загрозою

Голова МЗС Польщі: до розв’язання конфлікту в Україні довіра до ОБСЄ під загрозою

Конфлікт в Україні є викликом для Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Так вважає міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передає УНН з посиланням на Польске радіо.

“Конфлікт в Україні є викликом для ОБСЄ”, – заявив голова МЗС Польщі під час відкриття конференції, організованої Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ у Варшаві.

Очільник зовнішньополітичного відомства Польщі підкреслив, що війна в Україні є однією з основних загроз перед лицем європейської безпеки.

“Ми повинні пам’ятати, що український конфлікт і незаконна окупація Криму є найбільшою проблемою для ОБСЄ і нашої спільної безпеки. Поки цей конфлікт не буде вирішено, довіру до Організації буде поставлено під загрозу”, – зазначив Чапутович.

У Варшавській конференції беруть участь близько 1500 представників урядів і громадянського суспільства з держав-членів і партнерів ОБСЄ. Зустріч, мета якої полягає в тому, щоб перевірити, як уряди держав-членів ОБСЄ дотримуються декларації про дотримання основних прав і свобод людини, демократії, толерантності та протидії дискримінації, триватиме до 23 вересня.

Нагадаємо, конференцію ОБСЄ у Варшаві відкрили мовчазною акцією за звільнення Сенцова.