НПН / Новини / Окупанти поширюють ролик із “жорстким затриманням терориста, який розкаявся, на блокпості ЗСУ” для дискредитації програми СБУ “На тебе чекають вдома”. (Відео та Фото)

Окупанти поширюють ролик із “жорстким затриманням терориста, який розкаявся, на блокпості ЗСУ” для дискредитації програми СБУ “На тебе чекають вдома”. (Відео та Фото)

У мережі з’явилося відео грубого затримання на нібито українському блокпості сепаратиста, який з’явився туди, щоб здатися СБУ за програмою “На тебе чекають вдома”. Цей ролик уже поширюють окупаційні ЗМІ, імовірно, маючи на меті дискредитувати згадану програму реабілітації зіпсованих російською пропагандою українських громадян.

Про це йдеться в розслідуванні “Українського мілітарного порталу”, повідомляє Цензор.НЕТ.

На відео, знятому на автомобільний реєстратор, люди в українській формі б’ють і затримують людину в цивільному на якомусь блокпості. Затриманий нібито вимовляє фразу: “Я прийшов один, за програмою”.

Це відео було опубліковано 16 серпня 2018 року на YouTube каналі без інших відео і передплатників.

О 23:00 посилання на це відео публікують на сайті Lost Armor із таким текстом: “”Друг” підігнав відео зі своєї поїздочки на українську територію. От і катайся до них після цього на моря”.

Об 11:00 17 серпня це відео з’являється на сторінці “Зведення від ополчення Новоросії” соціальної мережі “ВКонтакте”.

Далі автори розслідування зазначають, що на Донбасі зараз працює 5 пунктів пропуску і на жодному з них немає будівель, які там явно давно стоять і не є мобільними. На кожному пункті пропуску ЗСУ на Донбасі стоять спеціальні модулі, які нічого спільного з показаними в ролику будівлями не мають

Також ці будівлі не схожі на пункти пропуску на Чонгарі та в Харківській області.

Також на відео спостерігаємо малу кількість людей і транспорту. Це видається підозрілим, з огляду на те, що щодня через кожен пункт пропуску проходять тисячі людей і майже 1-2 тисяч машин.

“Один з наших читачів помітив, що номери на машині відрізняються від справжніх і можуть бути підробленими”, – йдеться далі в статті.

Крім того, за словами авторів матеріалу, той факт, що ролик починається з моменту, коли людині на землі завдає удару ногою в живіт людина в українській формі, свідчить про його постановочний характер – цей кадр із перших секунд має викликати ненависть і негативну реакцію до ЗСУ, а згодом, після слів про “програму”, і до СБУ.

“Це відео з побиттям і арештом зняли в невідомому місці й виклали на лівий ютуб-канал, для подальшого його поширення в ЗМІ “Л/ДНР” і серед бойовиків, для дискредитації програми СБУ, щоб у тих, хто воює за псевдореспубліки, зникло бажання скласти зброю, скористатися цією програмою і повернутися до мирного життя, як вчинили вже багато тих, хто воював за “Л/ДНР””, – резюмують автори розслідування.