НПН / Новини / У Київському метрополітені для пасажирів почала діяти низка заборон

У Київському метрополітені для пасажирів почала діяти низка заборон

Сьогодні, 12 листопада, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили нові правила користування Київським метрополітеном.

У пресслужбі Київради зазначили, що правила, затверджені в 1995 році, є застарілими, не враховують вимог законодавства про міський електричний транспорт.

Повідомляється, що тепер в метрополітені Києва вводиться заборона на жебрацтво, розклеювання реклами, гру на музичних інструментах, демонстрацію гучної музики, а також на організацію масових заходів.

У Київраді вводяться і спецправила для перевезення тварин. Так, для безпечного пересування пасажирів з вадами зору, дозволяється проїзд з собакою-поводирем. Однак тварина повинна мати нашийник, намордник, спеціальне посвідчення і пройти навчання в умовах метрополітену.

Спортивне спорядження (лижі, санки, ковзани, велосипеди і т. п) перевозяться виключно в чохлах. Також належна упаковка потрібна для садового інвентарю, саджанців, рибальських снастей.

Пасажири метро зобов’язані мати охайний зовнішній вигляд. Вхід у підземку буде заборонено частково одягненим пасажирам, а також без взуття, або в нижній білизні. Також не можна пересуватися на самокатах, роликових ковзанах і скейтах.

Рішення підтримали 62 депутати Київради.

Нагадаємо, 5 листопада мер Києва Віталій Кличко провів виїзну нараду на будівельному майданчику ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції “Сирець” на житловий масив Виноградар.

Генеральний підрядник будівництва запевнив, що будівництво двох нових станцій метро завершать вчасно.

“Місто виконує всі зобов’язання перед підрядником. І головний підрядник теж повинен виконувати свої зобов’язання. Сьогодні тут ми почули, що роботи тривають за графіком і до кінця 2021 року станції метро на Виноградар будуть відкриті”, – сказав Кличко.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини!