НПН / Новини / НЕбариги в «Контакте». Для чого Міхо ФСБ-шна соцмережа?

НЕбариги в «Контакте». Для чого Міхо ФСБ-шна соцмережа?

Після гучних викриттів та скандалів навколо президентських виборів у США та ретельно досліджуваних зараз в американських судових установах аспектів дистанційного втручання у цей процес з боку цілої низки підконтрольних спецслужбам Росії кібернетичних центрів, на кшталт «Ольгіно», чи варто нагадувати чисельні свідчення того, що провідним каналом для пропагандистських маніпуляцій свідомістю залишаються популярні електронні соціальні мережі «Facebook», «Twitter», «Youtube» тощо.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Виборча Україна”

Однак, у російськомовному, досі одному з найпотужніших в Україні, сегменті соціальних комунікацій залишаються створені не без організаційної та технологічної участі ФСБ та ФАПСІ соціальні мережі «ВКонтакте» та «Однокласники» – найстаріші російськомовні соцмережі на території колишнього СРСР.
Відомо, що в Російській Федерації уже з десяток років активно практикують кримінальне переслідування блогерів та деяких дуже умовних «лідерів суспільної думки», що дописували свої пости саме у «ВКонтакте» та «Однокласниках», не кажучи вже про більш потужні соціальні майданчики, як «Фейсбук», «Інстаграм», «Тумблер» та ін.

Все це так чи інакше призвело до того, що в інформаційно-психологічному забезпеченні будь-яких спеціальних операцій, не кажучи вже про військові та парамілітарні маневри на територіях суміжних країн, значну роль почала відігравати робота саме у підконтрольних Кремлю соціальних мережах, функціонал яких дозволяв створювати під контролем ФАПСІ та ФСБ зручні у користуванні для координації діяльності «закриті» групи користувачів для… бойовиків так званого «ополчення» – «стрілковців», «казаків», «сомалійців» та інших «данайців, дари приносящих».

Зважаючи на відверто маніпулятивні технології, які застосовувались ФСБ через підконтрольні соцмережі і групи, в Україні було ухвалено рішення про обмеження діяльності на території нашої держави вищевказаних ресурсів, затверджене Указом Президента України №133/2017 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким, зокрема, запроваджено заборону Інтернет-провайдерам на надання послуг з доступу користувачів до соціально-орієнтованого ресурсу «ВКонтакте», а також електронних поштових сервісів «Mail.Ru» та «Yandex.Ru».

Попри діючу заборону, зазначені механізми російської пропаганди, виявляється, в обхід чинного законодавства, через  «анонімазери», для координації дій цілих осередків активно використовуються на даний час «Рухом Нових Сил» (РНС) Міхеїла «Карлсона» Саакашвілі. При цьому, сервісами «ВКонтакте» користуються як рядові члени партії, так і її центральне і регіональне керівництво.

У цьому полягає, мабуть, «український» патріотизм Саакашвілі, коли, використовуючи створені за безпосередньої участі ФАПСІ РФ системи з підміни айпі-адрес, які дозволяють обходити фізичні обмеження з доступу до російських соціальних мереж, представники РНС де-факто обговорюють свої подальші плани на інформаційно-комунікаційному майданчику, що повністю контролюється відверто ворожим до України Кремлем?

А де, якщо розвинути цю думку далі, елементарна гарантія того, що цими майданчиками не скористається розвідка чи інші силові структури країни-агресора для вжиття широкого спектру заходів, від банальної комунікації з диверсійними групами самого високого ступеня заглиблення, діючих під виглядом політично-вмотивованих об’єднань громадян, до координації багатопланових спеціальних операцій по усій території України?

І після цього у Міхо Саакашвілі та його політичних (а чи політичних?) партнерів з «РНС» вистачає совісті казати про те, що ними керує лише прагнення зробити Україну кращою.
Кращою для кого? Для Бортнікова та Патрушева, Іванова, Рогозіна, Суркова чи може самого Путіна? Ах, ну як ми могли забути про Сергія Курченка?!

А можливо, саме його помічники-косультанти з колишніх генералів ФСБ й координують цей шабаш, який влаштовує «РНС» і Міхо Саакашвілі вже не тільки в Києві, а й по всій Україні. А мережа «ВКонтактє», непідконтрольна нікому, окрім спецслужб РФ, є самим простим, зручним і добре вивченим механізмом для координації і комунікації. Себто, усі заклики про «Київ, вставай!» так чи інакше формуються у Підмосков’ї в «ольгинських» бото-фермах. Друг Міхо, кому ж ти, все таки, генацвале?