НПН / Новини / ВІЙСЬКОВІ ЗСУ НА ПЕРЕДОВІЙ ВІДРЕАГУВАЛИ НА МІТИНГ У СЕРЕДМІСТІ КИЄВА: ЩО СКАЗАЛИ – ВІДЕО

ВІЙСЬКОВІ ЗСУ НА ПЕРЕДОВІЙ ВІДРЕАГУВАЛИ НА МІТИНГ У СЕРЕДМІСТІ КИЄВА: ЩО СКАЗАЛИ – ВІДЕО

Військові прокоментували те, що українську армію намагаються втягнути в політику

Військові на передовій прокоментували мітинг у середмісті Києва і заклики від мітингувальників до військових “йти на Київ”. Відповідне відео з’явилося на YouTube-каналі українського військового Гліба Бабича, який воює на передовій.

“Враховуючи те, що відбувається в Києві, вважаю це неправильним, бо війна ще незакінчена і в даний момент це недоцільно робити зі сторони громадян України. Тому що нам потрібна ваша підтримка, ми свою ще справу не закінчили”, – зазначив один з військових.

Інший боєць АТО сказав: “Я киянин з Оболоні. Мене звуть Андрій. Хотів сказати, що на Київ я не піду. Тому що всі ті, хто хоче зараз вийти в Київ на Майдан за цих політиків, прийшли б сюди, бо тут реально людей не вистачає… Та ніхто не збирається на Київ їхати, тому що ми не підтримуємо цього. Я не підтримую Саакашвілі”.

“Хотілося б спростувати слова про те, що ЗСУ йдуть на Київ. Це все брехня. ЗСУ стоять на своїх позиціях. Тримають свої позиції і не збираються покидати своїх позицій. Тому що за нами – діти наші, сім’ї наші, батьки, друзі, домівки. І ніхто не збирається покидати цю територію. До останнього. А те, що у вас там в Києві робиться – незрозуміло. І я взагалі не можу зрозуміти деяких наших побратимів, які пішли туди знов на той Майдан. За що? За кого? Якщо маєте бажання повоювати, вертайтеся сюди і триматимемо оборону”, – сказав інший військовий. Бійці також висловили думку, що армію намагаються втягнути у політику задля власного піару.

Що ще сказали бійці АТО, дивіться у відео:

Як повідомляв 5.UA, надвечір 8 грудня силовики затримали екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Його доставили до слідчого ізолятора СБУ. Тепер прокуратура клопотатиме в суді, аби Саакашвілі обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням браслета.

Як відомо, 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуками додому до Саакашвілі за адресою вулиця Костельна, 7, і затримали його на даху цього будинку, а потім вивели і посадили в автомобіль. Прихильники політика намагалися завадити правоохоронцям, між ними виникли локальні сутички. Прибічники Саакашвілі витягли його з авто, а за декілька годин він з’явився перед будівлею Верховної Ради, де проголосив полум’яну промову.

Джерело: “5 канал”