НПН / Новини / Невже правда, що ФСБ так близько!?

Невже правда, що ФСБ так близько!?

Для більшості вітчизняного політичного бомонду стало звичкою викривати в своїх рядах російських агентів, які, як сказав журналіст Дмитро Гордон, міцно засіли в найвищих ешелонах влади. Але невже вони дісталися й до вотчини перших осіб держави?

Після журналістського розслідування редакції до вказаної категорії можна сміливо записувати відомого у Вінниці юриста, віднедавна соратника Михайла Саакашвілі Леоніда Марцинковського. І як не дивно, спалився він саме там, де до цього вважався професіоналом – «чорні» гроші та політика.

Як виявилося, патріот-Леонід з 2010-х років (коли очевидними ставали претензії Росії перед Україною) почав активно користуватися послугами банків з російським капіталом, що успішно продовжує і сьогодні. І це в часи відкритої російської агресії, коли патріоти будь-якими методами намагаються закритим вказані установи та перекрити їм кисень. А він не просто користується їх послугами, більше того, систематично бере кредити у великих розмірах та має можливість їх не повертати.

Уявляєте собі, із невідомих причин один із найбільших кредитів Леоніда у розмірі майже 2 млн. грн. в одному із таких банків йому було погашено у якості прощеного боргу. Цікаво, а де ще знайти таких дурнів-банкірів? Чи можливо Леонід якийсь особливий, свій?

Виявляється, що так! Свій!!! Але нажаль не для нас – для Росії! Або ж як ще можна пояснити такий розкішний подарунок?

І ось тут, у засобах масової інформації періодично з’являються матеріали,  що Саакакашвілі зі своїми соратниками з «Руху нових сил», на кшталт вінницького лідера Леоніда Марцинковського, своїми діями просто відробляють російські гроші. А чи не за таких як Леонід мається на увазі? Давайте проведемо невеликий аналіз.

Припускаємо, що можливо цей кредит Леоніду вибачили шефи з «білокаменної» до Революції Гідності, можливо за якісь інші «особливі» заслуги перед Родиной. Але чому ж тоді він так сьогодні підігрує російському президенту, чому він так сьогодні добивається лідерства у 5-й колоні? Правильно! Відробляє грошенята! І тут постає питання до наших доблесних правоохоронців з СБУ та фіскальної служби, які на наш погляд повинні з’ясувати усі обставини такого легкого збагачення Леоніда.

Більше того, ми вирішили приїхати у Вінницю та поспілкуватися із колегами Леоніда. І ось що нам стало відомо. Працівники його офісу (компанія називається «ЮТЕРРА») серед колег постійно скаржаться на ненажерливість свого хазяїна. І чомусь останнім часом йому вкрай знадобилися близько 1 млн. грн.. В результаті цього рейтинг фірми впав через участь у брудних «справах» в суді, які вирішуються виключно «рєшаловом», що не може не позначитися на її авторитеті, особливо серед колег по цеху.

І що цікаво. Для чого Леоніду знадобилися такі величезні кошти ніхто не знає. Припускають, що для відкупу від дружини, щоб не поширювала сімейні драми з походеньками наліво, чи то для придбання квартири для покинутої доньки від першого шлюбу, щоб його не позбавляли батьківських прав.

А чи не повториться знову ситуація, коли Леонід захоче заробити легеньких грошенят від російських наглядачів за свою таку революційну діяльність з Міхо. Адже усі бачать, що «Рух нових сил», не маючи підтримки в населення, постійно створює картинки для російських ЗМІ, для дискредитації влади. І саме Леонід відповідає там за ідеологічний напрямок. Ось вона, рука майстра з ФСБшною підготовкою.

І знаєте що саме цікаве? Усі ці хитросплетіння навколо Марцинковського ніяк не в’яжуться із поширеною у Вінниці думкою, що на політичну арену його вивів екс-мер Вінниці чи представники більшості в парламенті. Усе набагато глибше…