НПН / Новини / Патріот – не професія, а образ мислення

Патріот – не професія, а образ мислення

До цього висновку доходиш, коли читаєш останні зведення кримінальної хроніки, в якій все частіше зустрічаються ті, хто, здавалося б, після Донбасу, героїчних вчинків на фронті гібридної війни з Росією, мали б бути взірцем доброчесності і порядності. Однак, на прикрість, не так сталося, як гадалося.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “КIПѢЖЪ

У неділю, 26 листопада, спецпідрозділами Національної поліції в ході комплексної операції за підозрою у вчиненні тяжких кримінальних злочинів були затримані двоє резонансно відомих колишніх військовослужбовців добровольчих батальйонів, – поплічників народного депутата від фракції «Самопоміч» Семена Семенченка.

Мова йде про арешт одного з екс-командирів «Донбасу» Анатолія «Гала» Виногродського на столичній Оболоні та затримання колишнього бійця батальйону «ОУН» Леоніда «Бека» Литвиненка у Новоград-Волинському.

Двох колишніх добровольців АТО підозрюють у розбійному нападі. Як повідомляють у Нацполіції, «героїв» затримали за напад на охоронця одного з ПСП (приватне сільгосппідприємство – УНІАН) на Кіровоградщині. Подія сталася у липні цього року.
Зазначається, що дії затриманих були кваліфіковані слідчими за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам було заочно оголошено про підозру.

Не дивно, що деякі з названих підозрюваних у відвертому криміналі «патріоти» та «герої війни» виявилися активістами організації «Рух визволення», яка бере активну участь у протестних акціях, ініційованих Михеїлом Саакашвілі та його «Рухом нових сил».

Відповідно, замість того, аби рішуче засудити будь-яке насилля, відмовитися від цих пройдисвітів, що замість відданого служіння на благо оборони країни в АТО, вдалися до банального рекету і розбою часів 90-х років минулого століття.
І який отут зв’язок між «рекетом» та «опозиційною політичною діяльністю», про які вже активно трублять представники «РНС»?!

Хотілося б дуже сподіватися, що цих «героїв» чекатиме публічний суд, адже такі крадійкуваті та схиблені на насильстві покидьки не мають права носити військову форму, що бачила кров справжніх патріотів, загиблих за незалежність та територіальну цілісність України!

Запитання, яке давно уже обговорюється в народі, – чи довго ми ще будемо спостерігати, як званням патріота та добровольця будуть прикриватися звичайні кримінальні гниди, які паплюжать не тільки честь своїх героїчних побратимів, але й усі українські збройні сили? А недолугі грузинські політикани будуть влаштовувати піар на крові, захищаючи власні шкурні інтереси.