НПН / Новини / У Конгресі США узгодили оборонний бюджет із $ 350 млн допомоги для України

У Конгресі США узгодили оборонний бюджет із $ 350 млн допомоги для України

Комітети з питань Збройних сил Палати представників США і Сенату затвердили “компромісний” проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, який передбачає $ 350 млн для України, зокрема й у вигляді летальної зброї.

Про це йдеться в офіційних поясненнях, оприлюднених комітетами в середу, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.
 
“Закон дозволяє виділити $ 350 млн для надання допомоги Україні в галузі безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу”, – наголошено в документі.
 
При цьому уточнюють, що закон містить обмеження щодо виділення принаймні половини цих коштів, доки голова Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи у сфері оборони.
 
У цілому ж, для протидії російській агресії оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає виділення $ 4,6 млрд у рамках Європейської ініціативи стримування для підтримки союзників НАТО і посилення військового потенціалу США в Європі.
Крім того, передбачено виділити $ 100 млн у рамках Європейської ініціативи запобігання загрозам у рамках оборонних програм для країн Балтії. Документ також уповноважує виділити $ 58 млн для відповіді на порушення Росією договорів про скорочення озброєнь.
 
Загалом на оборонні потреби передбачено $ 700 млрд, що на $ 26,1 млрд перевищує офіційний запит президента.
 
Для остаточного затвердження законопроект має пройти загальне голосування в Палаті представників і Сенаті, після чого його повинен підписати президент США.