НПН / Новини / Єврооптимісти відокремлюються від Саакашвілі

Єврооптимісти відокремлюються від Саакашвілі

Між лідерами опозиційних сил, які проводять акції протесту біля Верховної Ради України, розгортається внутрішній конфлікт, що, за оцінками фахівців, може перетворитися на можливі сутички безпосередньо між учасниками акції.

А все через те, що Мустафа Найєм з одного боку, а Єгор Соболєв з іншого, не сприймають одноосібне лідерство Михеїла Саакашвілі, який заявляє у ЗМІ, що саме він є ініціатором проведення акцій протесту під будівлею Верховної Ради України. Як відомо, М.Саакашвілі лише приєднався до них і не має відношення до першочергової організації протестних заходів, ініціатором яких виступив рух «Чесно».

У низці ЗМІ вже публікуються заяви «єврооптимістів» (Найєм, Заліщук, Лещенко та ін.), в яких вони зазначають, що не розділяють позицію Михеїла, звинувачуючи останнього у популізмі та намаганнях збільшити власні рейтинги за рахунок «МіхоМайдану».

При цьому, Є.Соболєв засуджує позицію грузинського «революціонера» в ініціативі прийняття радикальних рішень шляхом залучення представників добровольчих батальйонів та інших радикальних формувань до участі у мітингах, що на думку Є.Соболєва, може спровокувати до силових протистоянь між правоохоронними органами та мітингувальниками.

Крім того, Єгор нещодавно заявив, що участь М.Саакашвілі у зазначених акціях може негативним шляхом вплинути на репутацію та імідж «єврооптимістів», оскільки у випадку виникнення провокацій та сутичок під Верховною Радою України, екс-губернатор Одеської області уникне покарання, а відповідатимуть Соболєв з Семенченком.

Таким чином, політологи фіксують фактично повне відокремлення М.Саакашвілі від т.зв. «єврооптимістів» та інших політ сил, які виступили у перші дні акції єдиним фронтом. А один, як відомо, у полі – не воїн.