НПН / Новини / Вбивство Аміни Окуєвої. Кому вигідно?

Вбивство Аміни Окуєвої. Кому вигідно?

В понеділок, 30 жовтня, в селі Глеваха Київської області, сталася жахлива подія – був скоєний напад на відоме подружжя учасників Революції Гідності та АТО, в результаті якого було вбито Аміну Окуєву, а її чоловіка – Адама Осмаєва, командира батальйону імені Джохара Дудаєва, було поранено.

Варто зазначити, що це не перший замах на життя пари. В червні поточного року в Києві, під час начебто інтерв’ю французькому журналісту, який і виявився найманим вбивцею, була спроба ліквідувати Адама Осмаєва, проте, внаслідок рішучих дій Аміни Окуєвої злочинця було знешкоджено, а її чоловік залишився живим.

Як відомо, А. Окуєву було нагороджено найвищим державним орденом – «Народний Герой України». Вона відкрито критикувала російський уряд в особі Володимира Путіна, а голову Чечні Рамзана Кадирова називала «пацієнтом психіатра».

Зрештою, ця, без сумніву, резонансна подія, мала за мету викликати певні коливання в суспільно-політичній ситуації в країні, зокрема в соцмережах почалися масові дискусії з приводу роботи правоохоронних органів. Найбільше дісталося, Службі Безпеки України, якій закидають «неякісну роботу», а також вимагають якнайшвидше знайти злочинців,  хоча це компетенція Міністерства внутрішніх справ.

Власне, сама поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. В самому ж відомстві ситуацію прокоментував радник міністра МВС Антон Геращанко, наголосивши й на інших версіях вбивства, зокрема, на помсті А. Осмаєву через його спротив Р. Кадирову.

Так чи інакше, всі обставини злочину, його замовників і виконавців будуть встановлювати вже слідчі МВС.