НПН / Новини / Батальйон «Донбас» оприлюднив свою позицію по акції під ВР

Батальйон «Донбас» оприлюднив свою позицію по акції під ВР

Бійці та ветерани 46-го батальйону «Донбас» під час прес-конференції в Укрінформі чітко висловили свою позицію по акції під Верховною Радою, яку розпочав ряд політичних сил тиждень тому.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “OPAD” 

«Ми заявляємо, що люди, які беруть участь в акції під Верховною Радою, не мають жодного відношення до батальйону «Донбас»! Ми не займаємося політикою, ми боронимо Україну від російського агресора. Зараз наші бійці перебувають в зоні бойових дій. Ми, ветерани і діючі військовослужбовці, закликаємо учасників акції припинити використовувати символіку батальйону «Донбас» як і символіку інших формувань Збройних сил та Національної гвардії. Те, що відбувається в центрі Києва – це спроба розхитати ситуацію в країні і ми категорично проти таких акцій», – заявив командир батальйону, полковник В’ячеслав Власенко.

«Всю цю «кашу» «заварили» ті, хто переслідує свої особисті – політичні і бізнесові – інтереси. Семену Семенченку потрібна кров, все одно з якого боку. Ми вимагаємо від влади і від протестувальників зробити все, щоб не пролилося жодної краплі крові. Ті, хто ініціюють законодавчі зміни, що їх вимагають учасники акції протесту, хай виходять до людей і пояснюють, в чому суть законопроектів, що зміниться, коли можна буде прийняти і т.д. І ще одне: Семенченко не має ніякого відношення до батальйону «Донбас»! Це – політичний аферист, пройдисвіт, шулер, який на момент потрапляння до батальйону не мав військового звання і, цілком можливо, був на той момент завербований російським ФСБ», – відзначають учасники прес-конференції.

Також ветерани батальйону пригадали, що за два дні до виникнення «Іловайського котла» вони попереджали Семенченка про небезпеку оточення. На що той відмахнувся, мовляв, то не ваша справа. В результаті сотні вояків полягло, а Семенченко живим вийшов з Іловайську та ще й попарився на трагедії.

Бійці також продемонстрували фото тих, хто ночує в палатках під ВР і носить символіку батальйону, але при цьому не брав участі в жодному бою як вояк «Донбасу». Це, зокрема, Вано Надірадзе, Юрій, Євген (піарник Семенченка) та Свят Шевченки, а також Леонід Литвиненко.

Варто відзначити, що ряд «ряжених» псевдовояків мають відношення до охоронної фірми Семенченка «Донбас охорона», поміченої в рейдерських захоплення в Києві, зокрема – захопленні школи для дітей-інвалідів «Славія», що на столичній Троєщині. Також є інформація, що люди Семенченка брали участь «бурштинових розбірках» з метою отримати частку в нелегальному бізнесі з видобутку бурштину. В мережі також є компрометуюче відео, де Семенченко ніби то перебуває на якихось «переговорах»  у захопленій весною 2014 року проросійськими бандитами Донецькій ОДА.