НПН / Новини / Наливайченко пішов шляхом кадебіста Януковича Якименка

Наливайченко пішов шляхом кадебіста Януковича Якименка

Голова всеукраїнського руху «Справедливість» Валентин Наливайченко сьогодні бравурно пікетував раніше очолюване ним СБ України після його виклику на допит.

Окрім звичного для всіх українців піару маловпливового але занадто гордого політика, це дійство мало і більш глибинний підтекст. Він просто побоявся, що його колишні колеги мають докази проведення підривної діяльності, пов’язану із співпрацею з Кремлем. І мабуть для цього є вагомі причини.

Так, у 2014-2015 роках Валентин Наливайченко разом із лідером «Українського вибору» Віктором Медведчуком здійснював авіаперельоти до Росії, де зустрічався з головою ФСБ РФ Олександром Бортніковим.

В Україні війна з російськими окупаційними військами, а ми без митного догляду та по дипломатичному коридору літаємо у лігво «путніських яструбів».

Ба, далі більше. Нам вдалося встановити, що Валентин Наливайченко під час працевлаштування у 1994 році до МЗС України вказав у автобіографії, що протягом 1992-1994 років працював на приватному підприємстві «Якість», але одночасно навчався в Інституті Служби зовнішньої розвідки у Москві.

І тут взагалі починається цікаве. Президент Росії Борис Єльцин видав 5 січня 1991 року Указ № 1, яким затвердив текст військової присяги на вірність Росії, до якої були приведені всі військовослужбовці РФ і в тому числі, слухачі Інституту Служби зовнішньої розвідки. А вступити до цього колишнього кадебістського вишу могли тільки громадяни Росії.

Звіряємо час навчання і отримуємо цілу низку запитань до людини, яка очолювала українську спецслужби в доленосний для України період відкритого збройного протистояння з РФ. Кому присягав на вірність на той час старший лейтенант Наливайченко?  У чиїх інтересах він влаштовував через кума Путіна посиденьки з ФСБ-ешніками, які секрети він їм передав і що за інструкції отримав?

Питання до СБУ…