НПН / Новини / Миротворців ООН на Донбасі слід розміщувати на кордоні з РФ, – МЗС Польщі

Миротворців ООН на Донбасі слід розміщувати на кордоні з РФ, – МЗС Польщі

У Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що розміщення миротворчих сил ООН на Донбасі можливе лише за згодою та в тісній співпраці з українською владою.

“Відповідним місцем для подання і підготовки такого штибу ініціатив є Рада безпеки ООН, і ми чекаємо конкретних пропозицій на зустрічі Ради. Необхідною умовою успіху такої місії була би підготовка мандата (місії ООН, – ред.) у співпраці та за згодою української сторони”, – зазначають у повідомленні МЗС Польщі, передає Цензор.НЕТ із посиланням на ЛігаБізнесІнформ.
 
У МЗС уточнили, що розміщення миротворчих сил на російсько-українському кордоні бажане з точки зору безпеки і стабільності в регіоні.
 
“Однак ми не можемо погодитися із ситуацією, коли присутність цих сил може порушувати загальноприйняті норми міжнародного права, зокрема ті, що стосуються територіальної цілісності і непорушності кордонів”, – йдеться в повідомленні.
 
Як зазначено, розглядаючи висловлювання президента Росії Володимира Путіна про миротворців ООН на Донбасі, складно абстрагуватися від двох питань. “По-перше, мова про військові дії бойовиків, яких тренує і фінансує Росія, і те, що їхні дії спрямовано проти спостережної місії ОБСЄ. По-друге, йдеться про відсутність прозорості і наступальний характер навчань “Захід-2017”, – наголосили в польському МЗС.
 
У Варшаві зауважили, що Польща підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і не погоджується на порушення міжнародного порядку й ігнорування міжнародних норм права.