НПН / Новини / Нові санкції США проти Росії: стало відомо, як обмеження вразять Кремль

Нові санкції США проти Росії: стало відомо, як обмеження вразять Кремль

Українське посольство пояснило деталі законопроекту щодо нових санкцій проти Росії, які ухвалили у Конгресі

Про це повідомляє прес-центр посольства України в Сполучених штатах.

У відомстві зазначили, що в ухваленому законопроекті “Протидія супротивникам Америки через санкції” (H.R. 3364) приділяється особлива увага підтримці суверенітету України, а також посиленню санкцій проти Кремля.

Зокрема, у документі чітко визначено, що політика США передбачає:

  • підтримку уряду України у відновленні суверенітету та територіальної цілісності;
  • засудження та протидія всім дестабілізуючим зусиллям уряду РФ в Україні;
  • невизнання незаконної анексії Криму урядом РФ чи відторгнення будь-якої частини території України з використанням військової сили;
  • надання допомоги з реформування енергетичного сектору України та зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів;
  • продовження протидії реалізації проекту “Північний потік-2”.

Цей документ законодавчо закріплює чинні санкції проти Росії. Понад те, він заборонятиме американському президенту скасовувати санкції без дозволу на це Конгресу.

Законопроект передбачає можливість введення санкцій проти російських державних підприємств у металургійній та гірничо-видобувній галузях, та на залізничному транспорті, а також посилює антиросійські секторальні санкції щодо фінансового сектору та російської енергетики.

Документ також дозволяє введення санкцій у зв’язку з діяльністю російського уряду в напрямку підриву кібернетичної безпеки, а також щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини на окупованих територіях. Це також стосується осіб, що діють в інтересах російських оборонного та розвідувального секторів, значною мірою сприяли спроможностям країни з проведення приватизації державних активів.

Санкції також запроваджуються щодо іноземних фізичних та юридичних осіб, що сприяли посиленню оборонних спроможностей уряду Сирії.

Законопроект надає право президенту США та країнам-союзникам вводити санкції проти фізичних та юридичних осіб, що сприяють розвитку та обслуговуванню російських експортних нафто- та газопроводів.

“Проект закону передбачає створення “Фонду для протидії російському впливу” та виділяє до його бюджету $250 млн на 2018-2019 фінансові роки. На реалізацію ініціатив з підтримки енергетичної безпеки України передбачається виділення $30 млн”, – наголосили у посольстві.