НПН / Новини / Маккейн про ідею “Малоросії”: Амбіції Путіна просунулися, санкції не працюють

Маккейн про ідею “Малоросії”: Амбіції Путіна просунулися, санкції не працюють

Маккейн також назвав проголошення маріонеткової держави ще одним порушенням з боку РФ Мінських угод

Голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн назвав заяву Захарченко про “Малоросію” прямою відповідальністю Путіна, закликав США і ЄС посилити тиск на РФ і забезпечити Україну летальним зброєю. Про це говориться в офіційній реакції законодавця, оприлюдненому на його веб-сайті у вівторок.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “112 Україна”

“Амбіції Володимира Путіна по відновленню Російської імперії просунулися ще на один крок, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу з назвою царської епохи “Малоросія”. Остаточна відповідальність за це брутальне порушення суверенітету України лежить безпосередньо на Росії Володимира Путіна, під чиїм керівництвом, фінансуванням, а також від постачання військ і зброї якого повністю залежні сепаратисти”, – підкреслив глава сенатського комітету.

Маккейн також назвав проголошення маріонеткової держави ще одним порушенням з боку РФ Мінських угод. Своєю агресивною поведінкою Росія продемонструвала, що не хоче миру і досягнення цілей “Мінська”, – підкреслив сенатор.

“Однак Путін розраховує, що чим більше його збройні сили і прихильники повбивають українців, тим більше української території вони зможуть захопити. І чим більше Путін буде змушувати Україну віддавати свої обмежені ресурси на війну, а не на поліпшення економіки, тим більше він зможе розхитати владу в Києві і перешкодити Україні реалізувати її євроатлантичне майбутнє”, – наголосив правник.

За його словами, США і європейські союзники “повинні чесно подивитися в обличчя реальності, що ми не змогли кардинально змінити плани Росії в Україні протягом останніх трьох років”.

У цьому зв’язку Маккейн підкреслив: заяви Вашингтона, що санкції будуть продовжуватися, поки Росія не виконає своїх зобов’язань, не діють.

“У спільній взаємодії США та наші європейські союзники повинні розробити політику і стратегію для збільшення дипломатичних, економічних і військових наслідків, від яких Росія буде втрачати, поки не виконає своїх зобов’язань Мінськими угодами”, – підкреслив сенатор.

Він також закликав США ввести потужні санкції проти РФ і надати Україні летальна зброю оборонного характеру, в якому вона потребує для самозахисту.

Нагадаємо, вчора вранці ватажок “ДНР” Олександр Захарченко заявив про створення нової держави – “Малоросії”. За його словами, “столицею” псевдо-освіти стане Донецьк, а ідею підтримали в “ЛНР” і представники регіонів України. Примітно, що в “ЛНР” вже спростували інформацію про створення “Малоросії”.

Заява Захарченко українська сторона Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі завтра на засіданні в Мінську поставить на обговорення. У Генштабі ініціативу Захарченко назвали “хворою фантазією російських маріонеток”. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав пропозицію про “Малоросію” ініціативою Захарченко.

Раніше Апеляційний суд Києва дав дозвіл на затримання та арешт Захарченко. Зараз Захарченко має статус підозрюваного у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 КК України (“створення терористичної групи чи терористичної організації).

Джерело: “112 Україна”