НПН / Новини / Мешканці селища під Києвом протестують через затоплення фекаліями (Відео)

Мешканці селища під Києвом протестують через затоплення фекаліями (Відео)

У селищі Чайка недалеко від Києва місцева громада вийшла на акцію протесту проти недобросовісного забудовника, повідомив у своєму “Фейсбуку” засновник “Київінформу” Роман Петушков у ексклюзивному матеріалі для “Інформатора”.

Як з’ясувалося, забудовники селища, у т.ч. в особі власника ТОВ “Омокс” Олексія Кулагіна, додумалися врізати каналізацію житлового комплексу “Чайка” в систему зливної (дощової) каналізації, що має застосовуватися для відведення надлишків рідких природніх опадів і просто не призначена для відведення фекальних стоків та рідких побутових відходів, адже немає облаштованого місця їх накопичення для подальшої дегазації та утилізації.

Завдяки таким горе-забудовникам, фекалії і побутова хімія постійно затоплюють яр і ліс в екологічно чистому районі.

Протестувальники вимагають від місцевої влади припинити свавілля з боку ЖК “Чайка”.

Також повідомляється, що забудовники самовільно та, на переконання активістів, у порушення встановлених проектною документацією меж будівельних майданчиків перегородили вулиці селища, тому місцеві мешканці змушені ходити в обхід.

У подальшому, за підтримки ВО “Свобода”, активісти зустрілися із самим Олексієм Кулагіним і вимагали від нього документально підтвердити відведення земельних ділянок у селищі Чайка під високоповерхову капітальну забудову, оскільки громада селища, вочевидь, не була залучена до громадських слухань з даного приводу.

Того ж дня небайдужі активісти Всеукраїнської правозахисної громадської організації “Люди”, ВО “Свобода”, за участі депутата Київради Ігоря Мірошниченко розгорнули пікет перед будівлею Служби безпеки України аби пригорнути увагу правоохоронних органів України до діяльності недобросовісного, на їх переконання, девелопера Олексія Кулагіна, який, окрім чисельних порушень під час здійснення будіваництва та пов’язаної із ним координаційно-фінансової діяльності, може бути причетний до фінансування сепаратизму та тероризму в окупованих окремих районах Донецької та Луганської області.