НПН / Новини / АЛЬПІНІЗМ, РОЗМІНУВАННЯ ТА СТРІЛЬБИ: ЯК ПРОЙШЛИ ЗМАГАННЯ СПЕЦБІЙЦІВ “АЛЬФА” (Відео)

АЛЬПІНІЗМ, РОЗМІНУВАННЯ ТА СТРІЛЬБИ: ЯК ПРОЙШЛИ ЗМАГАННЯ СПЕЦБІЙЦІВ “АЛЬФА” (Відео)

Турнір проводять у пам’ять загиблого в АТО Героя України Руслана Лужевського – “альфівець” у травні 2014 року, потрапивши у засідку на бойовому завданні

Найкращі з кращих в Україні силовиків – бійці “Альфи” СБУ – змагалися поміж собою в турнірі пам’яті  загиблого в АТО спецпризначенця Руслана Лужевського. Такі змагання проводять уже втрете, передає кореспондент “5 каналу”.

Перше завдання для спецпризначенців – тактична стрільба по мішенях з різних дистанцій. Найскладніше – потрапити в ціль з-понад 200 метрів, і лише 180 секунд на виконання вправи. З першим із п’яти завдань всі силовики впоралися швидко.

Далі вимоги лише ускладнюються. Учасникам додають вправи з альпінізму, розмінування, та умовного звільнення заручників. Особлива увага медичній підготовці бійців. Інструктори на ходу підступно дають нові непередбачувані завдання.

Завершальним і найскладнішим етапом змагань є військово-прикладна естафета. Силовикам необхідно виявити і знешкодити умовну ціль, перед цим пройшовши непросту смугу перешкод.

За підсумками змагань, з 23 команд до фіналу вийшли лише 10. У кожній групі по чотири учасники: снайпер та стрільці. Під час естафети спершу вони проходять силові завдання, після чого знову ж рятують умовно пораненого побратима. На це вистачає не більше 15 хвилин. Самі ж учасники кажуть, підготовка колег – вражає, конкуренція – висока.

Як змагаються спецпризначенці та чим вражають власних командирів – дивіться у сюжеті:

Довідка: Це вже треті за ліком змагання пам’яті Героя України Руслана Лужевського. Спецпризначенець підрозділу “Альфа” загинув 5 травня 2014 року, потрапивши у засідку під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО.