НПН / Новини / США продовжать дію санкцій проти Росії – зустріч Президентів України та США (Відео)

США продовжать дію санкцій проти Росії – зустріч Президентів України та США (Відео)

Дія санкцій Сполучених Штатів Америки проти Росії буде продовжуватись. Про це Президент Петро Порошенко сказав під час брифінгу за підсумками зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом в рамках робочого візиту до цієї країни, відповідаючи на питання чи отримав Глава держави чітке підтвердження від Президента США, що санкції з Росії не будуть зніматись до тих пір, поки не буде повернуто Крим та не припиниться російська агресія проти України.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Президента України”

«Думаю, це очевидно. На сьогоднішній день СЩА приймають додаткові санкці практично кожного дня. Я бачу позицію Сполучених Штатів Америки як твердого, надійного і стратегічного партнера України», – підкреслив Петро Порошенко.

При цьому Президент зауважив, що не бачить необхідності у зміні мінського формату переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі. «Сполучені Штати Америки є нашим партнером. Ми дуже зацікавлені у залучені США до активного процесу», – зазначив він та нагадав, що США є країною гарантом згідно Будапештського меморандуму.

«Сьогоднішня зустріч підтверджує важливість України для США і рішучу налаштованість на підтримку нашої держави», – зазначив Петро Порошенко.