НПН / Новини / У Пентагоні не виключили, що в майбутньому нададуть Україні летальну зброю

У Пентагоні не виключили, що в майбутньому нададуть Україні летальну зброю

Рішення про постачання летального зброї визначаються в кожному конкретному випадку, зазначили в Пентагоні

США не виключають, що в майбутньому нададуть летальна оборонну зброю Україні. Про це заявив представник Пентагону Джефф Девіс, інформує Star Tribune.

При цьому в оборонному відомстві США відзначили, що плани з надання летального зброї оцінюються в кожному конкретному випадку.

“У минулому ми не надавали Україні летальна оборонну зброю, але ми також не виключаємо можливість зробити це в майбутньому”, – сказав представник Пентагону.

Зазначимо, що проект федерального бюджету США на 2018 фінансовий рік передбачає допомогу Україні за різними програмами на загальну суму близько 350 млн дол., у тому числі можливість надання Україні летального зброї оборонного призначення.

Згідно з оприлюдненими бюджетним запитом, на 2018 фінансовий рік загальна сума коштів на програми допомоги України по лінії Держдепартаменту та USAID становить майже 204 млн дол.. Ці кошти передбачені на реалізацію програм у сфері охорони здоров’я, підтримки економічного зростання і сприяння впровадженню структурних реформ в Україні.Нагадаємо, Білий дім запропонував 22 травня бюджету на 2018 фінансовий рік обсягом 4,1 трильйона доларів.

У документі говориться, що “бюджет повинен зробити безпеку американців пріоритетом номер один.., бюджет акцентує увагу на національної та громадської безпеки”. “У 2018 році видатки на оборону збільшаться на 54 мільярди доларів, що компенсується шляхом цілеспрямованих скорочень інших програм”, – йдеться в документі.

Наприклад, на 1,5 млрд доларів пропонується збільшити витрати, пов’язані із затриманням і депортації нелегальних мігрантів. Крім того, 1,5 млрд доларів планується витратити на забезпечення безпеки важливих для США комп’ютерних систем.

У той же час, США планують витратити в 2018 фінансовому році порівняно з 2017 роком на 29,1% менше на Державний департамент і “інші міжнародні програми”. За даними The Wall Street Journal, це рішення вплине на надання допомоги таким країнам, як Україна, Пакистан, Лівія, Туніс, Ліван, Колумбія, Філіппіни і В’єтнам.

Джерело: “112 Україна”