НПН / Новини / Найближчими тижнями буде прийнятий законопроект про посилення санкцій США проти Росії

Найближчими тижнями буде прийнятий законопроект про посилення санкцій США проти Росії

Сенат американського конгресу найближчим часом може ухвалити законопроект, який в законодавчому порядку посилить санкції проти Росії, заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Interfax-Україна”.

“Найближчими тижнями буде прийнятий законопроект, який покарає Росію за втручання в наші вибори”, – сказав сенатор в інтерв’ю телеканалу CBS.

У провину Росії він також поставив “поставки зброї руху “Талібан” для вбивства американських солдатів в Афганістані”, “змова з Асадом” (президент Сирії Башар Асад – ІФ), що дозволяє йому “зберігати хімічну зброю”.

Відмова від схвалення законопроекту, за словами сенатора, означатиме “зраду демократії”.

При цьому, Л.Грем впевнений, що президент Дональд Трамп, в разі схвалення законопроекту сенатом і палатою представників конгресу, підпише його, як цього вимагає процедура.

“Я думаю, він підпише його. Якщо ні, ми збираємося подолати його вето”, – запевнив він, і додав:”Ми ніколи не підемо на перезавантаження відносин з Росією перш, ніж покараємо її за спроби руйнування демократії. І починати треба з посилення санкцій”.

Американське видання Politico вважає, що, незважаючи на наявні розбіжності, в цілому позиції демократів і республіканців щодо антиросійських санкцій зближуються.

“У сенаті обидві партії знаходяться на межі угоди з питання про жорсткіші санкції проти Росії, відштовхуючи ліктями президента Трампа, який виключив російське втручання у вибори 2016 року”, – пише видання.

Розбіжності між представниками двох партій в конгресі стосуються лише того, “наскільки сильним повинен бути удар по Росії”. Демократи домагаються прийняття закону, який не дозволить Д.Трампу послабити санкції, в той час, як республіканці вважають “зв’язування рук” президенту надмірним.