НПН / Новини / Президент підписав Закон про заборону георгіївської стрічки (ВІДЕО)

Президент підписав Закон про заборону георгіївської стрічки (ВІДЕО)

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України “Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки” № 2031-VIII.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Зазначається, що Закон встановлює відповідальність за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки.

Згідно з документом публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки чи її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 2550 грн) з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення.

Такі ж дії вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, а також виготовлення або поширення георгіївської стрічки чи її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2550 до 5100 грн) або адміністративний арешт на строк до 15 діб та з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення, у всіх випадках.

Сьогодні, як і обіцяв, підписав закон про заборону георгіївських стрічок.Адже це не символіка Другої світової, це – символ агресії проти України 2014 – 2017 років.Саме РФ своєю політикою поставила цю стрічку поза законом.

Posted by Петро Порошенко on Montag, 12. Juni 2017

Закон набирає чинності з наступного дня після опублікування.

16 травня Верховна Рада підтримала законопроект “Про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки“.

Джерело: “Український Інтерес”