НПН / Новини / АТО: на Донеччині загострилась ситуація під Новотроїцьким (ВІДЕО)

АТО: на Донеччині загострилась ситуація під Новотроїцьким (ВІДЕО)

На маріупольському напрямку доба почалась з серйозного загострення під Новотроїцьким. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Про це “НПН” стало відомо на сайті Український інтерес”.

На луганському напрямку вчора бойові дії велися у Станично-Луганському районі та селищі Кримське.

“Більшість обстрілів стались після 18 години. Єдиний ранковий обстріл був мінометним, він стався у Кримському та тривав 20 хвилин. Прицьому було випущено 20 мін. Більше противник важке озброєння не застосовував. У Попаснянському районі вчора було тихо. Тож минулої доби на цьому напрямку було зафіксовано шість ворожих обстрілів”, – зазначив він.

На донецькому напрямку у Новолуганському ще до світанку противник здійснив кілька обстрілів із застосуванням мінометів. При цьому було випущено більше близько 30 мін. Кілька з них влучили у сільгосппідприємство.

“Після полудня загострилась ситуація під Авдіївкою. Противник відкрив вогонь з мінометів, це тривало близько години. Увечері ворог також продовжив стрільбу з мінометів. Мінометний обстріл тривав три години безперервно. Вогонь вівся одразу з кількох напрямків. У цей час бойовики зав’язали багатогодинний бій біля Кам’янки та на позиції шахта Бутівка, щоб розпорошити силу та увагу українських захисників. Але все завершилось на користь наших військових. Кілька провокацій сталось у Зайцевому та Пісках. Всього минулої доби на цьому напрямку сталось 14 ворожих обстрілів”, – додав речник Міноборони.

На маріупольському напрямку доба почалась з серйозного загострення під Новотроїцьким.

“Протягом ста хвилин окупанти вели вогонь з гармат, мінометів та легкого озброєння. Українські військові одразу відкривали вогонь у відповідь. У цей саме час ворог здійснив артилерійський обстріл біля Волновахи. Стрільба велась із гаубиць калібром 152 мм. Увечері біля Новотроїцького стався ще один мінометний обстріл з боку противника”, – повідомив Лисенко.

Серед дня серія ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї сталась у Богданівці, де декілька місяців тому відбулось розведення сил та засобів сторін.

“Як і раніше неспокійно залишається у Мар’їнському районі на ділянці фронту Палопіль-Широкине. Противник майже не застосовував важкого озброєння, але на цьому напрямку активізувались снайпери бойовиків. Всього на цьому напрямку сталось 24 ворожих обстріли”, – наголосив полковник.