НПН / Новини / Революціонер чи рекетир: шість маловідомих фактів про Павла Данильчука

Революціонер чи рекетир: шість маловідомих фактів про Павла Данильчука

Павло Данильчук став відомий загалу в часи Революції гідності, коли очолив “Правий сектор” на Волині, з однодумцями штурмував приміщення МВС і прокуратури у Луцьку, ставив на коліна губернатора і беркутівців…  Був на сході, де ніби воював у складі «Азову». Згодом став  депутатом Луцької міської ради від партії «Народний контроль».

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Волинська служба новин”.

Це – коротко – його офіційна біографія останніх трьох років. Неофіційна ж рясніє чутками, скандалами і відверто неймовірними, не підходящими образові революціонера-правдоруба фактами.  Куплені квартири і машини, привласнена зброя і волонтерські гроші, обман виборців, вимагання грошей з підприємців…

Що тут правда, а що – наклепи? Хто знає правду?  Знають «компетентні органи».  Нижче – інформація, яка є в їх розпорядженні.  Точніше – лише частина інформації.

1. Починаючи з 3.02.2014 Данильчук П. П. здійснював виїзди на ряд підприємств, установ та організацій, де мав розмови із власником фірми “Аміла” і керівником Ягодинської митниці Микитюком Романом Володимировичем 15.06.1970 р.  н., а також із начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Колісником Богданом Івановичем 04 04.1952 р н. Зустрічі зокрема проходили на пункті пропуску «Ягодин», в офісі фірми “Аміла” у Турійську, Камінь-Каширському лісництві, Маневицькому лісництві, Цуманському лісництві.  Мотивуючи свої дії потребою зібрати кошти для учасників Антитерористичної операції, фігурант вимагав матеріальні цінності у цих людей.  Із заявою у правоохоронні органи про вимагання грошей ці люди так і не звернулися.

2. Данильчук П. П. здійснював спроби контролювати нелегальний видобуток бурштину на території Волинської області. Згідно з оперативними даними протягом квітня-травня 2014 року фігурант часто приїздив на автомобілі “Тойтота Лендкрузер” (камуфльована), номерний знак «Правий сектор», з водієм (охоронцем) Мерчуком С. у село Торговиця Млиніського району Рівненської області. У цьому селі за адресою вул. Суворова, 2, мешкають батьки фігуранта. За оперативним даними він переховував у даному будинку матеріальні цінності та зброю.

3. Данильчук П. П. має домовленості про фінансування власних проектів та створення нової політичної сили з Фондом Ігоря Палиці.

4. Данильчук П. П., прикриваючись «Правим Сектором» і громадською позицією, банально займався рекетом на території Волинської області для власного збагачення.

5. Данильчук П. П. придбав квартиру на підставну особу в місті Луцьку на вулиці Задворецькій, 1а, кв. 54. Ця квартира раніше належала громадянину Ашортії Віхтангу Муртазійовичу. Згодом, у 2014 році, ця квартира перейшла до Соколова Ігоря Михайловича. А потім – до Шокола Валерія Володимировича. Хоча живе у ній жінка, яка стверджує, що винаймає її.

6. За оперативною інформацією, під час акцій громадянської непокори у лютому 2014 року отримав грошову винагороду за те, що відпустив голову Волинської обласної адміністрації Башкаленка О. К. Приблизна сума винагороди – 40 тисяч доларів США.

“НПН”