НПН / Новини / ТАНДІТ РОЗПОВІВ, ЧОМУ ЗАТРИМАЛИ РУБАНА (Відео)

ТАНДІТ РОЗПОВІВ, ЧОМУ ЗАТРИМАЛИ РУБАНА (Відео)

СБУ затримала керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана у зв’язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування в районі проведення АТО

В ефірі “5 каналу” радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт прокоментував затримання Володимира Рубана.

“Дійсно, його (Володимира Рубана – 5.UA) опитують на лінії зіткнення. У всіх компетентних структур, які знаходяться на лінії зіткнення, виникають питання. Зараз дуже багато шуму навколо поїздки народного депутата Надії Савченко в супроводі Володимира Рубана в Донецьк. В рамках кримінального провадження за статтею “тероризм” опитувалася у тому числі й Надія Савченко. Спілкуючись з представниками незаконних формувань за лінією зіткнення, вона як таємниценосій виносить звідси дуже багато інформації. Вона неуповноважена Україною веде перемовини з терористами, вона робить дуже багато піару. На жаль, нею маніпулюють з боку російських спецслужб. Ми бачили, скільки там було російських ЗМІ, як готували цю поїздку і як її підносили. Фактично, це удар по нам усім”, – розповів радник голови СБУ.

“Якщо говорити про конкретний факт затримання громадянина України Володимира Гарбузюка, вибачте Рубана, то в даному випадку можна говорити про те, що дійсно компетентна структура опитує його, враховуючи, що є так званий наказ 415 про порядок перетину лінії зіткнення, то у нас до нього дуже багато питань. Він повинен нам розповісти, яким чином він заїхав до Донецька, хто його там супроводжував, на яких машинах він переміщався, з ким він спілкувався”, – зазначив Тандіт.