НПН / Новини / Ціна блокади: Авдіївка без енергопостачання

Ціна блокади: Авдіївка без енергопостачання

Останнім часом, політиками, особливо, групи відомої якСеменченко іКО”, розповсюджуються фейкові новини у ЗМІ щодо кришуванняправоохоронними органами торгівлі з окупованими територіями.

Прикриваючись патріотичними гаслами, С.Семенченко пропагує ідеюзупинки торгівлі з окупантами” та нагнітає істерію щодо введення режиму “економічної блокади” з т.зв. ЛНР та ДНР бо це завдає шкоди державномубюджету. Як відомо, за підтримки ветеранів АТО, останнім організованоблокування руху залізничного транспорту в окремих районах Донецької таЛуганської областей

Вказаний факт розкритиковано більшістю політиків та експертів, які наголошують на недоцільності проведення “блокади” на даний час. Наприклад, Валентин Землянський, директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України розкритикував ініціативу блокування поставок вугілля з ОРДЛО: «Всі розуміють, що це блокування — захід політичний, але так підставляти енергетику — це дуже погано. Наслідки можуть вкрай негативно позначитися на роботі обладнання, на ремонтних кампаніях і т.д. Генерація, будь-яка, що атомна, що теплова, вимагає системності, роботи без будь-яких різких стрибків, а ми, на жаль, у режимі авралу працюємо вже третій рік».

Негативна реакція на “блокаду” заставляє Семенченка внести резонанс у ситуацію. Тобто, потрібні беззаперечні факти того, що “блокада” працює та завдає збитки ватажкам НЗФ, які, за словами Семенченка, отримували відкати від правоохоронних органів.

Дивно, що посилення обстрілів під Авдіївкою, співпадає саме з початком проведення “блокади”. Зокрема, керівник Донецької ВЦА П.Жебрівський сьогодні повідомив: “Щойно рашисти перебили останню лінію електропередач на Авдіївку. Знеструмлено фільтрувальну станцію та коксохім (який забезпечував теплом Авдіївку). Місто залишилось без води, без електрики і без теплопостачання”. Однак, конкретних причин перебою електроенергії та теплопостачання неможе назвати ніхто.

Водночас, незаперечним є той факт, що НЗФ не обстрілюють мирні території, які знаходяться за “промзоною” та на підконтрольній ЗСУ території, адже “куратори” бойовиків розуміють, що явне порушення “Мінських угод” призведе до небажаних наслідків.

Все складаєть просто чудово, “Семенченко і КО” організовують диверсію, багатотисячне місто залишається без тепла та електроенергії, а звалюють на ОРДЛО, яке проти “блокади” й начебто мстить за це. Звісно, Семенченка це не зупинить, як і не зупило під Іловайськом, надто щедра фінансова винагорода. Чекаємо у ЗМІ подібного роду заяв від Семена…