НПН / Новини / Колишній помічник мера Бердянська, Павло Скурський — адепт російської колаборації в Запоріжжі!

Колишній помічник мера Бердянська, Павло Скурський — адепт російської колаборації в Запоріжжі!

eeef98b1-847a-4c62-b3bf-bcf53731b303-660x330Колишній запорізький політик Павло Скурський під час подій Революції гідності у 2014 році брав активну участь у проросійському русі «Антимайдан Запорожье» та інформаційних акціях, які проводили в рамках руху. Так, на московському сайті russia-reborn.ru Скурський дає експертну оцінку щодо неспроможності Збройних Сил України протистояти армії Російської Федерації. У матеріалі із десяти речень автор критикує чинну владу, спотворюючи об’єктивну інформацію.

Сьогодні, політтехнолог Скурський є активним користувачем соціальних мереж. На сайті ok.ru (Одноклассники) є членом проросійської групи «Антимайдан и нас 858 ООО, с нами Правда и Бог!». Саме цю інтернет-спільноту він використовував як майданчик для публікації статей сепаратистського характеру, спотворюючи події Революції Гідності, що, у свою чергу, активно дублювалося російськими ЗМІ. У цій групі одразу після розгону людей біля будівлі Запорізької ОДА 26 грудня 2014 року Скурським було розміщено матеріал із провокацією до зіткнення: «Если бы вчера по СМИ был передан призыв на альтернативный митинг — сегодня на площади было бы 5-8 тыс. запорожцев min. Призыв — против бедлама и хаоса в стране (не нужно призывать поддержать власть и ПР), завтра было бы еще больше народа. Сам видел, как люди вставали с маршруток и возмущались, почему власть не призвала людей на антимайдан… Главное: нужно поднимать народ! Он пойдет, он ждет четкого сигнала от власти» (орфографія та пунктуація автора збережені).

Також текст було розміщено на проросійському сайті «Антифашизм в Запорожье», сервер якого знаходиться в м. Сан-Франциско (штат Каліфорнія, США). Статтю доповнив вступний коментар: «Сегодня при поддержке местных майдаунов “туристы ” из Галичины решили устроить штурм нашей местной облгоеадминистрации». Також у зазначеному матеріалі Скурський зараховує прихильників майдану в Запоріжжі до представників ЛГБТ-спільнот. Нагадаємо, що під час штурму Запорізької ОДА постраждали 90 людей (дані сайту zabor.zp.ua).

У мережі facebook.com у власному мікроблозі Скурський також активно займається антиукраїнською пропагандою, нагнітанням ситуації, підтримує проросійських політиків та діячів культури. Щодо відповідальності стосовно написаного згадуються слова судді Верховного Суду США Олівера Венделла Голмса молодшого: «Жодна свобода слова не змогла б захистити людину, яка кричить «пожежа!» в театрі, тим самим викликаючи паніку».

Але колишній піар-технолог «Партії регіонів» Павло Скурський не обмежується записами на власних сторінках в Інтернеті. За інформацією інсайдера Скурський став одним з організаторів масової акції ввечері 22 вересня біля будівлі Запорізької міської ради. Загальна кількість учасників заходу склала близько 150 осіб, більшість з яких були неповнолітніми. Частина мітингувальників була одягнена у спецформу працівників КП ПАТ «Запоріжелектротранс» (нагадаємо, що комунальне підприємство підпорядковане меру м. Запоріжжя Володимиру Буряку, який, не дивлячись на позиціювання себе як «незалежного кандидата», де-факто представляє інтереси партії «Опозиционньїй блок»).

Перед початком заходу була інсценована дорожньо-транспортна пригода між двома легковими автомобілями на проїжджій частині проспекту Соборного навпроти мерії. За задумом організаторів аварія стала причиною зупинки руху тролейбусів. Під час акції мітингувальники тримали дерев’яні хрести з табличками із назвами Запорізьких комунальних підприємств та помаранчевими жилетками комунальних працівників. За словами учасників протесту хрести символізували знищення зазначених установ.

На жаль, так вже склалося історично в незалежній Україні, що за висловлену недостовірну інформацію (на телебаченні, радіо, в газеті чи мікроблозі) автор не несе відповідальності. А через це відповідальність не несуть і ті, до кого преса апелює, навіть подаючи перевірену інформацію журналістських розслідувань. Можливо, саме відповідальність є запорукою викорінення з інформаційного простору та українського суспільства подібних Павлу Скурському колабораціоністів