НПН / Новини / Чи вірять ще жителі «ДНР/ЛНР» в майбутнє своїх республік?

Чи вірять ще жителі «ДНР/ЛНР» в майбутнє своїх республік?

«Народу Донбасу вже досить, його огортають депресивні настрої» — екс-віце-прем’єр «ДНР» Андрій Пургін.

clip_image002Більша частина жителів окупованих територій вже не вірять у майбутнє новостворених «республік». Вказане визнав один із перших «денеерівців», засновник провального проекту «Новоросії» Андрій Пургін у своєму нещодавньому інтерв’ю польському виданню «Газета виборча». Екс-віце-прем’єр так званої «ДНР» приречено заявив:

«Зараз пропаганда в Донецьку каже, що все добре, але правда в тому, що народу Донбасу вже досить, його огортають депресивні настрої. Чому? Бо люди не знають, що буде завтра, а тим більше через півроку. Всіх охоплює апатія.»

 Крім цього, А.Пургін висловив свою вкрай негативну думку щодо теперішньої влади в неіснуючій республіці. За його словами, чиновники псевдодержав насправді лише маріонетки, що бояться зробити будь який крок усупереч волі «великого брата» — Росії:

«Ніхто при владі не здатен приймати ніяких рішень. Міністри всілися та сидять. Ні правильних рішень, ні поганих, нічого немає. Бояться взяти на себе відповідальність. Що, якщо вони помиляться? За це завтра їх посадять у тюрму. Так що вони нічого не роблять. Так все і стоїть» — сказав він.

Ідеолог «русскава міра» в інтерв’ю також згадав про соціальну, економічну та адміністративну кризу на Донбасі та безпорядки на вулицях регіону, пов’язані з мародерством та безчинством,  як він висловився, «солдатів, які дозволяють собі в «самоволці» красти та грабувати».

Попри це, протягом інтерв’ю А.Пургін уникав коментарів щодо запитань про тоталітарний режим в «ДНР», затримання, тортури та лише визнав: «Так, це диктатура».

Нагадаємо, що так званий «спікер парламенту ДНР» Андрій Пургін зник з публічного поля зору 7 вересня 2015 року, після того як побував на допиті бойовиків «МДБ ДНР» та був арештований. Офіційною версією арешту стала його спроба допомогти потрапити на територію Донецька ще одному прихильнику «ДНР» Олексію Александрову. Пургіна звільнили з посади. За іншими даними, його просто позбулися через зміну «куратора» «ДНР» в Росії та перехід контролю над неіснуючою республікою в руки іншого приближеного до Путіна чиновника, який поставив в Донецьку «свою» людину.