НПН / Новини / Російські спецслужби підбурюють Київ (Відео)

Російські спецслужби підбурюють Київ (Відео)

Бойовики, яких підтримує Росія, а також радикальні угрупування намагатимуться використати політичну кризу в Україні, щоб дестабілізувати ситуацію.

Як повідомляє «Є!» із посиланням на власні джерела у СБУ, проросійські найманці відверто намагаються зробити так, щоб події до річниці Майдану призвели до ескалації конфлікту у суспільстві. Так, дискредитований “націоналіст” “Степан Мазура”, який сам зізнався в тому, що насправді є бойовиком “ДНР”, продовжує розгойдувати ситуацію, користуючись закликами патріотичних спільнот. Будь-яке повідомлення про масові акції, присвячені вшануванню пам’яті героїв Революції гідності, терорист поширює та надає їм більш радикального руху. Наприклад, спільнота “Революційний альянс” створила івент під назвою “Антиолігархічна операція”, який пройде з 20 по 29 лютого. На ньому активісти пропонують всім вшанувати пам’ять Небесної сотні, але створити це за допомогою сили та повалення конституційного режиму. “Степан Мазура” одразу ж почав рекламувати цю акцію та поширювати матеріали, написані для ескалації політичного конфлікту в суспільстві у своїй групі, власником якої він є. До цих закликів залучаються також патріоти зі Львівщини, які блокують російські вантажівки. На сторінці групи “Побратими-об’єднані” опублікована інформація щодо акцій протесту, які люди проводитимуть 20 лютого. Звісно, Мазура теж піарить цей захід.

“ Нещодавно наші працівники знайшли у Києві схрони зі зброєю. Затримані, в яких було вилучена вибухівка, готували теракти у столиці, – зазначили у СБУ.

Поліція, а також усі правоохоронні органи працюють дуже інтенсивно, щоб не допустити терактів та кровопролиття, проте ми всі пам’ятаємо акцію під Верховною Радою, де загинули ні в чому не повинні бійці Нацгвардії. В Україні багато зброї та агентів ФСБ, які професійно намагаються розгойдати обстановку. Вони готують теракти та провокації, тому ми ще раз закликаємо громадян бути обачливими та не піддаватися на пропаганду, – підкреслили у СБУ. – Тим паче, що бойовики діють дискридитуючи ідеї Майдану. Під закликами вшанування пам’яті загиблих українців людей запрошують до зібрань, під час яких можливі масові заворушення та теракти – це зовсім не те, чого прагнули Герої Небесної сотні, коли боролися з режимом Януковича”.