НПН / Новини / У Києві ще на 6 станціях метро запрацював 4G. Тепер їх загалом 15

У Києві ще на 6 станціях метро запрацював 4G. Тепер їх загалом 15

4G-зв’язок став доступним на ще шести станціях київського метрополітену.

Про це повідомили в мобільного оператора «Київстар», який облаштовує 4G в метро. Роблять це також інші мобільні оператори — Vodafon та lifecell.

Тепер 4G зі швидкістю у понад 50 Мбіт/с можна користуватися на станціях: «Університет», «Театральна», «Контрактова площа», «Поштова площа», «Майдан Незалежності» та «Золоті Ворота».

Загалом зв’язок доступний уже на 15 підземних станціях та в тунелях між ними. Крім вже перелічених, це «Академмістечко», «Житомирська», «Святошин», «Героїв Дніпра», «Мінська», «Оболонь», «Сирець», «Дорогожичі» та «Лук’янівська».

Коли 4G з’явиться на інших станціях

Як повідомляє єдиний портал державних послуг «Дія»до кінця серпня 4G також має з’явитися на станціях «Хрещатик», «Площа Льва Толстого», «Олімпійська», «Палац Україна», «Палац спорту», «Кловська» та «Печерська».

А до кінця року таким зв’язком обіцяють обладнати увесь київський метрополітен.

Що цьому передувало

5 березня три найбільші оператори мобільного зв’язку України «Київстар», Vodafone Україна та lifecell запустили 4G-інтернет на першій станції київського метрополітену — «Академмістечку».

12 березня Київська міська рада ухвалила рішення, яке дозволяє мобільним операторам встановлювати передавачі для 4G інтернету у метрополітені. Таким чином, 4G інтернет у метро може з’явитися до кінця 2020 року.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новин