НПН / Новини / На Донбасі загинув військовий, ще трьох поранено

На Донбасі загинув військовий, ще трьох поранено

Бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

На Донбасі в середу, 8 липня, загинув один український військовослужбовець, а ще троє дістали поранення внаслідок 14 обстрілів з боку російських найманців. Про це в четвер, 9 липня, повідомили у пресцентрі штабу Операції об’єднаних сил (ООС).

Про це повідомив пресцентр штабу операції Об’єднаних сил у фейсбуці.

Зведення станом на 07:00 9 липня 2020 року#ООС #операція_ОС #ранкове_зведення8 липня збройні формування Російської…

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Mittwoch, 8. Juli 2020

Збройну агресію відбивали і стримували в умовах, коли частину армійських резервів зі складу ООС задіяно в ліквідації пожежі в Луганській області. “Основні ж бойові підрозділи ЗСУ впевнено стримували ворожу агресію, повністю контролюючи ситуацію під час виконання завдання на лінії розмежування сторін”, – йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності угруповання “Схід”, поблизу Мар’їнки, противник двічі відкривав вогонь по українських захисниках із гранатометів різних систем. Неподалік Авдіївки застосовувалися міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також кулемети і стрілецька зброя. Біля Старогнатівки й Опитного російські найманці обстрілювали українські позиції як з гранатометів різних систем, так і з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, поблизу Хутора Вільного і Оріхового в ранковий і особливо у вечірній час противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. По захисниках Новолуганського і Новозванівки противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру, а по околицях останнього – ще й з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Також противник з автоматичних станкових гранатометів обстріляв позиції ООС поблизу Зайцевого і задіяв БПЛА для скидання гранатометного пострілу.

Окрім того, зафіксовано обстріли з автоматичних станкових гранатометів житлових будинків мешканців Зайцевого.

За даними української розвідки, 8 липня було поранено двох російських найманців і знищено один автомобіль типу “Тигр”.

З початку поточної доби збройні формування РФ активності не проявляли.

Нагадаємо, що учора на засіданні Тристоронньої контактної групи голова Офісу президент Андрій Єрмак закликав учасників ТКГ до забезпечення встановлення повного та всеосяжного режиму припинення вогню задля гасіння масштабних лісових пожеж у Луганській області.

Українська сторона отримала гарантії режиму безпеки для ліквідації пожеж у Луганській області.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини