НПН / Новини / СБУ відкрита до дискусії щодо реформи – Сергій Пунь

СБУ відкрита до дискусії щодо реформи – Сергій Пунь

Служба безпеки України демонструє високий рівень відкритості, готовність до публічної дискусії у питаннях реформи і налаштована врахувати фахові зауваження, які позитивно вплинуть на діяльність спецслужби.

Про це заявив заступник керівника з питань реформування СБУ Сергій Пунь під час онлайн дискусії про реформування сектору безпеки, організованої Центром громадянських свобод.

«Як людина, яка щодня працює з партнерами з інших спеціальних служб ЄС та НАТО, скажу, що жодна з них не є настільки відкритою, коли обговорюється питання їхньої реформи. Я вважаю, це велика перевага українського суспільства, яка свідчить про відкритість до таких дискусій», – зазначив Сергій Пунь.

Він підкреслив, що доопрацюванням законопроекту про СБУ зараз займається профільний комітет Верховної Ради, де створена робоча група широкого формату. До участі в ній депутати долучили і представників СБУ.

За словами Сергія Пуня, закон про СБУ – це правова рамка, що визначає основи: статус, завдання, функції та інструменти, якими надалі користуватиметься Служба. Водночас реформа, на його думку, має поєднувати ефективні інструменти для протидії загрозам і демократичний контроль за діяльністю Служби.

Нагадаємо, що проект закону «Про Службу безпеки України» подано Президентом до парламенту 10 березня. Він містить системні нововведення, які дозволять українській спецслужбі перейти на якісно інший рівень у своїй діяльності. У травні Верховна Рада розглянула законопроект і направила його на повторне перше читання. Наразі робота над текстом проекту триває на базі профільного комітету ВР із залученням експертних представників міжнародних партнерів і громадського сектору.

https://www.ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/7693#.BvEN8hvL.dpbs