НПН / ЯК ЗЛОДІЙ ЗЛОДІЯ ЗАХИЩАЄ

ЯК ЗЛОДІЙ ЗЛОДІЯ ЗАХИЩАЄ

Нещодавно стало відомо, що захищати мера Черкас Анатолія Бондаренка, який вже побачив себе у мріях ледь чи не гетьманом усієї України, а насправді є таким собі наполеончиком черкаського, чи, скоріше, лисянського розливу, буде, як він себе презентує, – один з найкращих київських адвокатів – Денис Ципін.

Невідомо,  хто  «порадив» А. Бондаренку цього «адвоката», але більшу свиню годі було й підкласти. Хіба що «смотрящі» з зони «маляву» мерові прислали. Мовляв,  посилаємо тобі «свого».

Справа в тому, що Д. Ципін насправді  відомий у кримінальних колах  як «свій» адвокат, який активно бере участь у проплачених корпоративних конфліктах, захисті подільників, які опинилися за гратами, вимаганнях та  шахрайстві, збиранні коштів задля «обігріву» зони.

Шахрайська діяльність Ципіна тісно пов’язана з таким собі бандитом та злодієм  Майданюком -Хмельницьким, він же – «Цима», він же – «Змій».

Майданюк змінив прізвище на Хмельницький після відсидки на нарах і звільнення з-під варти завдяки сприянню впливових «друзів». Починав же він як авторозбійник у складі ланки потужного столичного угруповання «Киселя». Машини забирали у власників по беззаконню – просто викидали господаря з салону. Потім переганяли награбоване до Львівської області, перебивали номери й продавали.

За заявою потерпілого автослюсаря Майданюка затримали разом з його подільником Приймаком. У них вилучили два пістолети (один бойовий) і два ножі. Брати по зброї посиділи в СІЗО, але їм знову вдалося викрутитися. А потім ще – десятки нападів, пограбувань.

Й от  у СІЗО  Майданюк-Хмельницький опинився у компанії нових знайомих. Коли він в останній раз півроку чалився на нарах СІЗО, його співкамерниками виявилися бандит Мокрицький – «Мокрий», якого підозрювали в організації обливання сірчаною кислотою одного з київських політиків та шахраєм  Денисом  Ципіним.

Той звинувачувався у шахрайстві, адже  представився юристом «Коаліції учасників Помаранчевої революції» забудовникам, які конфліктували з мешканцями будинку в центрі Києва, за адресою: вул. Франка, 4, й пообіцяв за 25 тисяч доларів повирішувати питання … і зник, як тільки отримав гроші.

15 серпня 2007 року Печерський суд, перекваліфікувавши дії, у вчиненні яких Д.Ципін обвинувачувався, як шахрайство, призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки із конфіскацією належного йому майна.

Тож,   Ципін та Мокрицький стали  найближчими соратниками Хмельницького-Майданюка, створивши кримінальне угруповання.  Ципін  у 2012-му безуспішно намагався пролізти до Верховної  Ради. Очевидно, так він намагався уникнути кримінальної відповідальності за справу 2010 року.