НПН / Новини / Хто заробляє на «пандемії»?

Хто заробляє на «пандемії»?

В часи, коли весь світ намагається побороти пандемію коронавірусу та шукає шляхи виходу із ситуації, що склалася, знаходяться нечистоплотні ділки, які здійснюють спроби нажитися на людській біді.

Одним з таких мародерів є черкаський підприємець, депутат Черкаської міської ради Роман Діскант, який, до речі, є близьким товаришем та однопартійцем по лавах ВО «Батьківщина» мера Черкас Анатолія Бондаренка, що одноосібно відмінив у місті карантин, нехтуючи людським здоров’ям та життям.

Нещодавно правоохоронцями Київщини було проведено ряд обшуків за місцем виробничих потужностей ТОВ «Хімтрейдгруп» на території Тхорівської сільської ради Сквирського району Київської області, за результатами яких вилучено близько 40 тисяч літрів спиртовмісної речовини, що використовувалась для виготовлення антисептичного засобу ТМ «Organic purity» в порушення вимог державних стандартів України. При цьому, встановлено відсутність у ТОВ «Хімтрейдгруп» відповідних ліцензій та дозвільних документів у сфері обігу підакцизних товарів (спирту етилового). Вказаний антисептик, згідно з нанесеною на етикетку інформацією виробника, у своєму складі містить на 60% спирт етиловий, однак, проведеним в лабораторії ДУ «Черкаський лабораторний центр МОЗ» аналізом встановлено, що вказаної речовини у його складі 51%, що не відповідає описанню та встановленим санітарним нормам для антисептичних та дезінфікуючих засобів. Також, зазначений антисептик не зареєстрований в МОЗ України та не пройшов державних випробувань на безпечність, що передбачено постановою КМУ №908 від 30.07.2006, що може свідчити про відсутність належного дезінфікуючого ефекту від використання антисептичного засобу ТМ «Organic purity» та бути небезпечним для здоров’я людини.

Тут виникає цілком логічне запитання, до чого тут Роман Діскант?

Як вдалось встановити, названий антисептичний засіб виготовлявся на замовлення та для розповсюдження об’єктами торгівельної мережі магазинів «Делікат», частка власності юридичної особи яких належить саме депутату Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина» Роману Дісканту.

Цікаво, що скаже з цього приводу керівництво політичної сили, адже їх однопартієць займався збутом контрафактних засобів, які можуть становити небезпеку для громадян України. Чи може як завжди змовчить? Чи апелюватиме, що це спроба влади в черговий раз розібратись з політичними опонентами? Чи заявить, що пан Діскант не знав про вказане, і є жертвою недобросовісного виробника? Можна тільки здогадуватись. Хоча їм швидше цікаво коментувати діяльність Уряду та Президента, аніж контролювати власних людей.

Наразі ж вилучену речовину направлено для проведення поглибленої експертизи, за результатами якої буде прийматись рішення про оголошення підозри особам, причетним до вчинення даного правопорушення.